Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Lisans Aldı: ABD Dışında Yeni Borsa Geliyor!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase ülke dışındaki faaliyet kapsamını geliştirme stratejisi içerisinde Bermuda Para Otoritesi’nden (BMA) lisans aldığını duyurdu.

Coinbase 19 Nisan tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı açıklamada, daha önce yol haritasını paylaştığı 6 kıtada 8 haftalık bir büyüme yolculuğu stratejisine dair gelişmeleri paylaştı. Borsanın BMA’den en yetkili lisans olan F tipi dijital varlık faaliyetleri lisansı aldığı bildirildi.

Konu hakkında açıklamada bulunan kaynaklar, borsanın yakın geçmişte ortaya atılan offshore (denizaşırı) bir regülasyon bölgesinde türev araçlar borsası kurma planları için Bermuda’nın seçildiğini belirtti. Coinbase’in önümüzdeki hafta türev araçlar borsasını başlatacağı kaynaklar tarafından verilen ifadeler arasında yer aldı.

Bermuda’nın 2018 yılında kapsamlı bir dijital varlık regülasyonunu yürürlüğe koyan ilk finans merkezlerinden biri olduğuna dikkat çeken borsa, ülkenin regülatif çerçevesinin titizlik, şeffaflık, uyumluluk ve iş birliği ile bilindiğine dikkat çekti. Coinbase, Bermuda otoritesinin ilgili özelliklerinden dolayı burayı uluslararası merkezlerinden biri olarak seçtiğini ifade etti.

Bunların yanı sıra Coinbase, Kanada, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Brezilya, Singapur ve Avrupa’daki faaliyetleri üzerine de yoğunlaştığına açıklamasında yer verdi. Borsanın ilgili ülkelerde regülatif gelişmelerin yanı sıra altyapı çalışmalarını da sürdürdüğü görüldü.

Coinbase, yakın zamanda ABD’deki düzenleyici ortamın net olmamasını eleştirerek gerekli gördükleri durumda yatırımlarını başka ülkelere yoğunlaştırabileceklerini ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!