Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Thodex Kurucusunun Türkiye’ye İadesi Gerçekleşti

Milyar dolar değerinde vurgun ile akıllara kazınan kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in Türkiye’ye iadesi gerçekleşti.

Binlerce kişiyi dolandırıp Türkiye’den kaçan Faruk Fatih Özer Türkiye’ye iade edildi. Arnavutluk’ta Türk Interpol yetkilileri tarafından teslim alınan Özer’i Türkiye’ye götüren uçak 20 Nisan tarihi itibariyle İstanbul Havalimanı‘na indi. 2022 yılının Nisan ayında yaklaşık 2 milyar dolarlık vurgun ile gündeme düşen Thodex kripto para borsası, CEO’nun kaçmasının ardından global çaplı insan avının bir parçası haline gelmişti.

Uzun süredir kaçak konumunda bulunan ve kırmızı bültenle aranan Özer, 30 Ağustos 2022‘de Arnavutluk‘ta yakalandı. İlk olarak Arnavutluk mahkemesinin karşısına çıkan Özer’in Türkiye’ye iade edilmesine ilişkin karara yönelik yaptığı itiraz reddedilmiş, Türkiye’ye iade edilmesine karar verilmişti.

Faruk Fatih Özer’in de aralarında bulunduğu 6’sı tutuklu 21 sanığın ceza mahkemeleri Türkiye’de görülecek. Sanıklar hakkında üç farklı suçtan binlerce yıllık hapis cezası isteniyor. Bu suçlar arasında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme“, “bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!