Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altın Boğası Schiff: Bitcoin Sahte Bir Yükseliş Yaşıyor

Bitcoin fiyatı her ne kadar bu yıl neredeyse yüzde 200’lük bir artış yaşasa da, bazılarına göre bu artışın altı tam anlamıyla boş.

Bu tarz düşünen isimlerden birisi de geleneksel piyasaların veteran isimlerinden birisi olan Peter Schiff. Euro Pacific Asset Management adlı şirketin kurucusu olan Schiff, yaptığı açıklamada Bitcoin’in yaşadığı rallinin sahte olduğunu ifade ederken, lider kripto para biriminin bir düzeltme yaşamasının sürpriz olmayacağını söyledi.

Schiff, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

”Birçok bilgisiz insan bu pump & dump şemasına giriyor çünkü genç çocukların bu sayede Lambo satın aldığını vs. okuyup gaza geliyorlar. Gelecekte göreceğimiz hikayeler ise bu furyaya kapılan insanların nasıl her şeylerini kaybettikleri üzerine olacak.”

Bitcoin’in ne bir değer deposu ne de bir takas aracı olduğunu ifade eden usta yatırımcı, bu sebeple kripto paraların bir işe yaramayacağını da savundu. Schiff, aynı zamanda Bitcoin boğaları tarafından öne sürülen ‘Bitcoin kriz dönemlerinde pik yapacak’ tezinin de son derece yanlış olduğunu söyledi ve sözlerini şu şekilde sona erdirdi:

”Merkez bankaları her zaman altın stoklar. Hiçbirinin Bitcoin aldığını göremezsiniz. Çünkü esas para altındır, Bitcoin değil. Bu da kriz zamanı Bitcoin artar tezini bir anlamda çöpe artar.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment