Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altın Şirketi Bitcoin’e Geçiş Yaparak Yüzde 1300 Büyüme Yaşadı

Bitcoin’in bu yıl yaşadığı fiyat patlamasını göz önünde bulundurursak Blockchain teknolojisinin kurumsal dünyayı titrettiği gerçeği bizleri şaşırtmıyor. Birçok yatırımcı kripto para ile ilgili ne olursa olsun yatırım yapıyor. Hatta bu son zamanlarda o kadar güçlü bir hale geldi ki klasik maden şirketleri bile kripto para alanına dalış yapmakta. Bu şirketlerden bazıları Bitcoin şirketi ünvanını almayı bile başarmış.

Natural Resource Holdings, halk arasında pek popüler olmayan bir madencilik firması. Şirket genelde altın, gümüş, çinko ve kurşun gibi metallerin madenciliğinin yapıldığı işletmeler üzerinde yatırım yapıyor. Ancak bunun önümüzdeki aylarda değişmesi bekleniyor.

Şirket yaklaşık 1.5 ay önce iş modelinin Blockchain ve kripto paralar üzerinde yoğunlaşacağını açıklamıştı. İsrail Tel Aviv Hisse Senedi Borsası TASE’de satılan hisseler, bu açıklamanın ardından tam %1300’lük bir büyüme yaşadı.

Şimdiyse şirketin kripto para madenciliğiyle ilgilendiği açıklaması resmiyete kavuşmuş durumda. Çeşitli İsrail haber ajansından gelen raporlara göre Natural Resource kripto para piyasasına giriş için bir plan bile hazırlamış. İlk adım Kanada’lı bir Bitcoin madencilik firması satın almak olacak.

Madencilik Endüstrisinde Patlama

Şirket BACKBONE Hosting Solutions adlı, Bitfarms’a bağlı bir madencilik firmasının %75’ini kendi hisselerinin %75’i karşılığında satın alacağını duyurdu. Bu duyurunun üstüneyse yatırımcılar adeta borsaya akın etti ve küçük çaplı şirketi işlem hacmi bakımından TASE’deki ilk 10 şirketin içine sokmayı başardı.

Gelen haberlere göre Kanada’lı şirketin Quebec bölgesinde 4 kripto para madencilik çiftliği bulunuyor. Çiftlikler Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash ve Litecoin başta olmak üzere kripto para madencilik hizmetleri sunuyor. Piyasada dolaşan bir söylentiye bakılacak olursa şirket önümüzdeki yıl açılması planlanan 2 yeni madencilik çiftliğinin işletmesini de üstlenecek. Resmi olmayan verilere göre BACKBONE Hosting Solutions her ay 8.3 milyon $’dan fazla bir kazanç sağlıyor ve bunun sadece %12’si sistemlerin düzgün bir şekilde çalıştırılması için harcanıyor.

BACKBONE’un kendi websitelerinde verilen bilgiye göre şirket 2016 yılında profesyonel ve hobi seviyesi madencilere enerji açısından verimli bir madencilik deneyimi yaşatmak için başlatılmış. “Çevre dostu” bir bakış açısı olan şirket, tesislere yakın bir yerde konumlanmış hidro elektrik santralleri sayesinde madencilik işlemlerini ucuz bir şekilde devam ettirebiliyor. Soğutma konusu ise Kanada’nın kuzeydeki soğuk bölgeleri sayesinde yılın 10 ayı boyunca önemli bir problem değil. Quebec bölgesinde tam 38.4 gigawatt’lık enerjinin hidro elektrik santrallerinden geldiğini göz önünde bulundurursak ucuz madenciliğin oldukça umut verici olduğunu söyleyebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment