Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Altın Uçacak, Bitcoin Çakılacak”

Euro Pacific Capital CEO’su Peter Schiff, altın ve Bitcoin arasındaki ilişki hakkında konuştu. Altın-Bitcoin kıyaslamasında her daim altın tarafını destekleyen Schiff yine Bitcoin’i sert bir dille eleştirdi.

Genel Tabloya Bakış

Kripto para destekçileri günümüzde Bitcoin’i dijital altın olarak yorumluyorlar. Bu isimler Bitcoin’in tıpkı altın gibi bir güvenli liman olduğunu ve insanların zor durumda kaldıkları zaman Bitcoin’e sığınabileceklerini öne sürüyorlar.

Bazı Bitcoin destekçileri var ki Bitcoin’in altından bile daha güvenilir olduğunu öne sürüyorlar. Bu isimlerin iddiası genelde Bitcoin’in fiyat açısından altına kıyasla daha iyi bir performans sergilemiş olmasına dayanıyor. İnsanlar Bitcoin aldıkları zaman yalnızca sermayelerini korumakla kalmıyor aynı zamanda fazladan kazanç da sağlıyorlar.

Bitcoin’in üç yıllık grafiği

Buna karşın altın ise kısmen daha stabil bir performans sergiliyor ve insanlara kayda değer bir kazanç sağlamıyor. Tabii bu durum son zamanlarda değişiklik göstermeye başladı çünkü altın fiyatı adeta rekora koşuyor.

Altının üç yıllık grafiği

Yerin Dibini Boylayacak

Yatırım dünyasının ünlü isimlerinden Peter Schiff, Bitcoin ve altın arasındaki bu rekabet hakkında yeni bir yorum yaptı.

Bitcoin ile altın fiyatlarını kıyaslayan isimlere seslenen Schiff, Bitcoin’in geçtiğimiz yıllarda altına kıyasla daha fazla para kazandırdığını kabul etti. Ama Schiff’in geleceğe yönelik tahmini biraz daha farklı.

Kendisinin tahminlerine göre Bitcoin her ne kadar geçtiğimiz yıllarda altından daha fazla para kazandırmış olsa da insanlar gelecekte Bitcoin’den para kazanamaz hale gelecekler. Çünkü Bitcoin fiyatı yere çakılacak. Schiff, Bitcoin fiyatı yerin dibini boylarken altın fiyatının uçuşa geçeceğini söylüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2 Comments

  • Cihan
    Posted 12 Nisan 2020 - 16:23 16:23

    İkinci dalgada altında çöp olacak,yaşayacak olan sadece hastalık kapmayan dijital dünya ve içindeki varlıklar olacak

  • Furkan
    Posted 12 Nisan 2020 - 13:17 13:17

    Nerden biliyon. Madem uçacak evini damını sat altına bas. Bilmiyosanda piçlşk yapıp insanları yanıltma

Leave a comment