Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altkoin Boğası Geliyor mu, Hangi Seviyeye Dikkat Etmeli?

Alternatif kripto para (altkoin) piyasası geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde oldukça hareketliydi. Bu süreç içerisinde performansıyla Bitcoin’i gölgede bırakan birçok altkoin gördük. Peki altkoin yatırımcılarını ilerleyen süreçte neler bekliyor?

Toplam değeri 345 milyar dolar olan kripto para piyasasının 206 milyar dolarlık kısmını Bitcoin oluşturuyor. Bu da Bitcoin’e %60’lık bir piyasa payı. Bu oranın geçtiğimiz aylarda %70’e kadar dayandığını düşünürsek BTC’nin piyasa payının küçülmeye başladığını söyleyebiliriz.

Bitcoin’in piyasa payı küçülürken alternatif kripto para piyasasında büyük dalgalanmalar yaşandı. Son birkaç hafta içerisinde Ethereum’un 220-230 dolardan 400 dolara çıktığını, Compound ve Ampleforth gibi kripto paraların adeta uçuşa geçtiklerini gördük.

Altkoin Boğası

Altkoin piyasası son zamanlarda epey büyümüş olsa da geçtiğimiz gün bazı altkoinlerin düşüş yaşadıklarını gördük. Bir süreliğine 0.31 dolara kadar çıkan XRP önündeki direnişi kıramayıp 0.29 dolar seviyesine çekildi. Ethereum ise bu süreçte dengede kalmayı başardı.

Kripto para analistlerinden Mehmet Hasan Tufan, dün akşam YouTube kanalından yeni bir video paylaştı ve altkoin dünyasındaki gelişmeleri yorumladı. Altkoinlerin performanslarını teker teker yorumlamaktansa genel olarak altkoin piyasası hakkında konuşan Tufan, bu piyasanın toplam değerine dikkat çekti.

Coinmarketcap verilerine altkoin piyasasının şu anda 139 milyar dolarlık bir değeri var. TradingView’deki TOTAL2 grafiğine baktığımızda bu sayının 128.9 milyar düzeyinde olduğunu görebiliriz. Bunun her iki şekilde de alternatif kripto para piyasası için epey önemli olduğunu söyleyebiliriz çünkü bu seviyelere Haziran 2018’den beri ulaşılamıyordu.

Mehmet Hasan Tufan dün paylaştığı videoda altkoin piyasasındaki bu durumu yorumladı ve yatırımcıların hangi noktaya dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Onun tahminlerine göre altkoin piyasasının toplam değerinin önce 141 milyar dolar seviyesini aşması gerekecek ve altkoin boğası ancak bu seviye kırıldıktan sonra gelecek.

Tufan’ın videosunda paylaştığı grafik, Kaynak

Bitcoin ile Bağlantılı mı?

Altkoin piyasasında nasıl bir hareketlilik göreceğimizi Bitcoin’in performansı da etkileyecek. Bir başka kripto para analisti Josh Rager geçtiğimiz gün Bitcoin ile ilgili bir grafik paylaştı ve Bitcoin’in gidişatını yorumladı.

Şu an için 11 bin 300 dolar seviyesinde seyreden Bitcoin’in yeniden 12 bin dolara çıkıp çıkmayacağı büyük bir merak konusu. Rager’ın tahminlerine göre Bitcoin’de yeniden bullish olabilmek için öncelikle 11.800 dolar seviyesinin aşıldığını görmek gerekecek. Buna karşılık olarak Bitcoin’in 10 bin 500 doların altına inmesi halinde bearish olmak mümkün olacak.

Rager Bitcoin ile ilgili yaptığı yorumlarda bunun altkoin piyasasını nasıl etkileyeceğinden de bahsetti. Onun tahminlerine göre altkoinler Bitcoin bu bölgede kalacak olursa değer kazanmaya devam edebilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment