Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan: Genç Yatırımcılar Bitcoin’e Yöneliyorlar

Farklı yaş grubundaki yatırımcılar arasındaki farklılıkları inceleyen JPMorgan, genç yatırımcıların Bitcoin’e yönelmeye başladıklarını açıkladı.

JPMorgan analistleri farklı yaş gruplarında olan bireysel yatırımcılar arasındaki farkları incelediler. Bu araştırma sırasında hangi yatırımcıların hangi ürünlere yatırım yaptıkları, ne gibi teknolojilerle ilgilendikleri incelendi. Araştırmada Bitcoin ile ilgili de ilgi çekici bilgiler ortaya çıktı.

Gençler Bitcoin’e

JPMorgan tarafından yapılan araştırmalara göre genç yatırımcılarla yaşlı yatırımcılar arasında ciddi farklılıklar var. Bu farklılıkları özellikle altın ve Bitcoin arasındaki ilişkiye baktığımızda görmek mümkün. Çünkü Nikolaos Panigirtzoglou önderliğinde yapılan araştırmalar yaşlı yatırımcıların altına; genç yatırımcıların ise Bitcoin’e yöneldiklerini gösteriyor.

Burada ilgi çekici olan iki nokta var. Bunlardan birincisi gençlerin Bitcoin’e yöneliyor olmaları. Bu sabah ABD’li bir kongre üyesinin Bitcoin hakkındaki görüşlerini aktardık ve onun Bitcoin’in geleceğine dair yaptığı yorumları paylaştık. Tom Emmer isimli bu kongre üyesi de gençlerin Bitcoin almaya başladıklarını söyleyip Bitcoin’in geleceğinin parlak olduğunu ifade etti. JPMorgan’ın yaptığı bu çalışma da aslında Emmer’ın söylediklerini doğrular nitelikte.

İlgi çekici olan bir diğer şey ise hem yaşlı hem genç yatırımcıların itibari paralardan uzaklaşıyor olmaları. Bloomberg’ün Spot Dolar Endeksi geçtiğimiz son 5 ay içerisinde %1.7 düşüş yaşadı ki bu da doların gitgide güç kaybettiği anlamına geliyor. Dolardan kaçan yatırımcıların bir kısmı soluğu altında, bir kısmıysa Bitcoin’de alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment