Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altkoinler Yakın Gelecekte Yükselmeyecekler

Kripto para sektöründeki ünlü analistlerden Cantering Clark, alternatif kripto para piyasasının en azından yakın gelecekte yükselişe geçmeyeceğini düşünüyor.

Alternatif kripto para piyasasının 2017’de rekor kırdığını söyleyen Cantering Clark, 2017’den bu yana çok şeyin değiştiğini söylüyor.

2017’deki Balon

Blockroots adlı hedge fonun yöneticisi olan Cantering Clark, altkoin piyasasının bir süre daha yükselişe geçmeyeceğini düşünüyor.

Clark, altkoin piyasasının 2017’de o kadar yükselmesinin sebebinin yeni yatırımcılar olduğunu söylüyor ve o dönem ortada bir balon olduğunu hatırlatıyor:

”Altkoin döneminde Bitcoin’i duyup da piyasaya giren çok fazla yatırımcı vardı. Bitcoin fiyatı pahalı olduğu için altkoinlere bakıp yeni Bitcoin’i bulmaya çalıştılar. Yeni yatırımcılar piyasa değeri gibi etmenlerden bihaberlerdi. Sadece fiyatın daha ucuz olduğunu görüp aldılar. Altkoinlerin yükselme sebebi 2017’deki balondu.”

 

Bitcoin ve Altkoin Bağlantısı

Cantering Clark bunun yanı sıra Bitcoin ve altkoinler arasındaki bağlantının da değişmeye başladığını söylüyor.

Kendisinin açıklamalarına göre artık Bitcoin fiyatı yükseldiği zaman altkoin piyasasının da yükselişe geçeceğinin hiçbir garantisi kalmadı:

”Bitcoin kripto paraların lideri haline gelmiştir. Bitcoin fiyatı yükselişe geçtiği zaman diğerlerinden de para kazanılabiliyordu ama bu döngü artık kırılmaya başladı. Yatırımcılar artık Bitcoin ve altkoin arasındaki pozitif korelasyona güvenemiyorlar. Bitcoin henüz tüm zamanların rekorunu kırabilmiş değil ama o rekor kırılıncaya kadar yeni bir altkoin dönemi görmeyeceğiz gibi.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment