Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela’nın İlk Bitcoin ATM’si Sonunda Açıldı

Coin ATM Radar’ın verilerine göre, Venezuela’nın ilk Bitcoin ATM’si sonunda açıldı. Sitede yer alan bilgiye göre, ülkedeki kripto para ATM’si, 10 Eylül tarihinde açıldı. San Antonio del Tachira adlı şehirde açıldığı ifade edilen bu Bitcoin ATM’sinin Panda BTM adlı Bitcoin ATM şirketi tarafından yerleştirildiği de belirtildi. ATM’nin ise, şehirde bulunan ufak bir alış veriş merkezi olan Viajes e Invesiones HC adlı bir yerde bulunduğu ifade edildi.

Yaşanan büyük ekonomik sıkıntıların halkı ciddi şekilde Bitcoin’e yönlendirdiği ülkede, kripto para ATM’sinn geç bile kaldığı söylenebilir. Geçtiğimiz Ocak ayında Cryptobuyer adlı bir firma Venezuela’ya ATM getirmek için sıkı bir çalışma yapmıştı ancak belirlenemeyen sorunlardan dolayı bu proje iptal olmuştu.

Bu yeni faaliyete geçen ATM, Bitcoin’in yanı sıra ülkenin resmi kripto para birimi olan Petro, Bitcoin Cash ve yine Venezuela’da gerek günlük hayatta gerekse de sosyal yardımlarda sıkça kullanılan gizlilik odaklı kripto para birimi Dash’i destekliyor.

Bu kripto para ATM’sinin, ülkede Bitcoin ve kripto paralara olan ilgiyi daha da arttıracağını ön görmek pek de zor değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment