Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Aman Dikkat: Madencilik Yapan Kötü Niyetli Yazılım Keşfedildi

Kötü amaçlı kişilerin siz bilgisayarınızda takılırken sizin bilgisayarınızı bir şekilde ele geçirip kripto para madenciliği yapması, pek de alışılmadık bir durum değil ve buna ‘cryptojacking’ deniyor.

Ancak hackerların kullandığı yeni metod; yukarda size bahsettiğimiz metodlara bile rahmet okutacak cinsten. Total Security isimli şirketin araştırmacıları; WinstarNssmMiner ismi verilen bir kötü amaçlı yazılımın daha üç gün içinde toplam 500 bin ayrı bilgisayara girdiğini ifade etti.

Yazılım; çeşitli e mailler ve web siteleri üzerinden bilgisayarlara girerken; daha sonra anti virüs sistemlerinin dikkatinden de kaçmayı başarıyor. Bilgisayara tamamen yerleşmeyi başaran yazılım, daha sonra ise istediği takdirde bilgisayarı çökertebilecek güce erişiyor.

Bu yeni geliştirilen yazılımın ayrıca bilgisayara girmeden önce anti virüs programı taraması yapacak kadar gelişmiş olduğu da gelen haberler arasında. Buna göre, hali hazırda anti virüs programı olan bilgisayarlarda sistem, kendini çoğaltmayı reddediyor.

Sisteme girdikten sonra bilgisayar işlemci gücünün tamamını kullanmayı başaran ve bunu da Monero madenciliğine harcayan sistem; eğer bir şekilde kullanıcı tarafından fark edilirse bilgisayarı direkt olarak çökertip; öyle ayrılıyor.

Son çıkan haberlere göre sistem, daha şimdiden 133 Monero tokenini kazmayı başardı bile. Bu rakam, dolar bazında ise 26 bin 500 dolara tekabül ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment