Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Efsanevi Risk Sermayedarı Fred Wilson’a Göre, Buffett’in Bitcoin Hakkında Yanılmasının Sebepleri

Efsanevi risk sermayedarı Fred Wilson, Warren Buffet’in Bitcoin hakkında yaptığı ”fare zehri” ve benzeri olumsuz yorumlarının ciddi anlamda sıkıntılı olduğunu belirttiği açık bir cevap verdi. Wilson, bu Amerikalı yatırım kodamanının araştırmasını iyi bir şekilde yapmadığını vurguladı.

Bitcoin Neden Değerli

New York’ta yapılan Consensus 2018 konferansında sahne alan Wilson, Bitcoin ekosisteminin gerçek değerinin onun üzerine kurulan işlerden değil de mevcut protokol ve yapısından kaynaklandığını belirtti. Wilson, Buffett’in kendi firması olan Union Square Ventures’un yüksek seviyede spekülatif iddialarda bulunup bunların hepsinin ”çözüleceğini” söylemeden önce, Buffett’in ”etrafta neler döndüğünü anlamak için yeterince beklemediğini” belirtti.

Sahip olduğu fonları ile ağ 2.0 platformları olan Twitter, Tumblr ve Kickstarter gibi projelerde yatırıma sahip olan Wilson, bazı mevcut tokenlerin değerinin faiş fiyatlara çıktığına da dikkat çekti. Hatta Wilson bu tokenlerin bundan yıllar sonrası için bile iyi bir yatırım aracını temsil etmeyeceklerini belirtti.

Wilson, hükumetlerin kripto para birimini kontrol etmeye çalışacağını ve başarı elde etmeyi düşündüklerini ancak daha önce yapılmış olan çalışmaları geri alamayacaklarını söyleyip bunu ”cini lambaya geri koymaya” benzettiğini vurguladı.

Fred Wilson’dan Warren Buffett’e Açık Mektup

Buffet’in Berkshire Hathaway yıllık hissedarlar toplantısı sırasında Bitcoin hakkında ”fare zehri” olduğu ve ”hiçbir şey yaratmadığı” yorumundan sonra Wilson, eleştirilere cevap verdi.

Buffet’in yorumları sadece blockchain girişimlerinden değil ancak saygın iş adamları ve Wilson gibi risk sermayedarlarından da tepki çekmişti. Ancak Buffet’in bu görüşleri, en azından belli bir bölüme kadar, Bill Gates ve bazı büyük bankalar tarafından ortak bir görüş halini aldı.

Toplantıdan sonra Wilson kendi AVC blog sayfasında açık bir mektup yayınlayarak bu hafta düzenlenen yıllık Consensus konferansı sırasında yaptığı yorumları yineledi. Buffet’in Bitcoin’i nakit akışına ihtiyaç duyulmayan altyapısı yüzünden sevmediğini belirtti. Buffet’in yatırım tarzının kurumlara yatırım yapma şeklinde olduğunu ve Bitcoin’in de merkeziyetsiz olması nedeniyle Buffett’in yatırım yapabileceği herhangi bir kuruluşu olmaması sebebiyle bu kadar köpürdüğünü ifade etti.

Wilson yaptığı yorumları dikkatle kullandığı bazı kelimeler ile yer yer sertleştirip hükumetlerin rasyonelleştirme konusunda biraz olsun başarılı olacaklarını umduğunu ve bu sebeple endüstriyi denetleyeceğini belirtip, ICO piyasasının ise yeni bir sermaye piyasası oluşturmak konusunda yarım yamalak bir olay olduğunun da altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment