Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan İletişim Teknolojileri Devi Infosys, Blockchain Ticari Finansman Ağı İçin 7 Banka ile Ortaklık İmzaladı

Hindistan iletişim teknolojileri devi Infosys blockchain teknolojisinin nimetlerini araştırıp bu teknolojiyi kullanarak ticari finansman alanına verimlilik getirmeyi hedefliyor.

Firmanın alt kuruluşu olan Infosys Finacle, Çarşamba günü yaptığı bir duyuruda, India Trade Connect (ITC) ismindeki ticari finansman ağı geliştirme projesi için içlerinde ICICI, Axis Bank, South Indian Bank ve Yes Bank’ın da bulunduğu 7 bankayla ortaklık oluşturduklarını belirtti.

Blockchain temelli bu ağ ticari finansman işlemlerini dijitalleştirme ve telif hakkı onayı, evrakların ve ödemelerin tescillenmesi gibi konuları da kapsaması için tasarlandı.

Konu ile ilgili yapılan basın açıklamasının belirttiğine göre, ITC şu an için bankalar tarafından  pilot proje olarak kullanılmakta. Bankalar bu blockchain teknoloji çözümünü kullanarak tedarik zinciri finansmanını desteklemek, ticaretteki riskleri azaltmak ve otomasyon ile şeffaflığı arttırmak gibi işlemleri gerçekleştirmeyi planlıyor. Infosys’ye göre, ITC, teknolojinin gelecekte yaşayacağı değişimler konusunda ağı ”gelecekten-etkilenmez” bir duruma getirmek amacıyla blockchain temelli tasarlanmış.

Infosys Finacle firmasında baş işletme sorumlusu olan Sanat Rao, ortaklığa daha çok bankayı çekmek istediklerini ve bu sayede blockchain sisteminin potansiyel faydaları hakkında daha fazla bilgi elde edebileceklerini belirtti.

Rao:

”Ticari finansman işlemlerinin dağınık cüzdan teknolojisi kullanılarak dijitalleşmesi, uyuşmazlıkları ortadan kaldırma, masrafları azaltma ve güncel teknoloji sayesinde gayet uygulanabilir olan yeni iş yelpazesi sayesinde arttırdığı kar getirisi gibi oldukça fazla yarara sahip.”

Geçtiğimiz günlerde 250’den fazla şirketin dahil olduğu blockchain ticari finansman girişimini duyuran ICICI bank ise, bu ortaklığın ”ticaret ve  tedarik zinciri işlemleri için verimliliği arttırıp bunun yanı sıra otomasyonu sağlayıp şeffaflığı arttıracağını” belirtti.

ICICI Bank kıdemli genel müdürü Ajay Gupta, grubun bunun da ötesinde, ”yeterli blockchain ekosistemi kurmak ve dolayısıyla mevcut teknolojiye yönelik daha büyük çapta benimseme ve kabul” hedeflediklerini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment