Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huobi Token, Piyasada Fırtına Gibi Esiyor

Güney Kore’nin günlük işlem hacmine göre en büyük borsalarından biri olan Huobi, merakla beklenen ve birçoklarınca yeni Binance Coin olarak adlandırılan Huobi Token’i (HT) duyurdu.

Huobi borsasındaki tradelerde kullanılacak olan ve gerçekten de birçok açıdan Binance’in kendi koini BNB ile benzerlikleri bünyesinde barındıran koin, büyük bir heyecan yarattı.

Piyasaların kan ağladığı şu dönemde HT, artışını sürdürürerek; geçtiğimiz hafta yaşadığı yüzde 20’lik artışın da üzerine koyarak bugün; yüzde 10 artışla değerini 4.74 dolara taşıdı.

Çıkalı pek de uzun bir süre olmamasına rağmen Binance Coin ile ciddi rekabet etmeye daha şimdiden başlayan HT için birçok otorite; Binance Coin’i geçebilir yorumları yapıyor. Özellikle borsaların büyük başarı yakalamaları ve ciddi işlem hacimleri elde etmelerinin ardından kendilerine has koin oluşturmaları; sektör için büyük önem taşırken, bu koinlere yatırım yapanlar ise genelde olumlu sonuç alıyorlar.

BCEX gibi diğer borsalar da, Binance ve Huobi’nin yolundan giderek borsa içine özel kendi tokenlerini üretiyor.

Şubat ayında ortaya çıkan Huobi Token’in teknik detayları iyileştirildikten sonra token; tam anlamıyla Nisan sonunda işleme açıldı. Son birkaç haftada geometrik bir artış gösteren ve ivmesini güçlendiren koin; bir ayda fiyatını neredeyse ikiye katlamayı başardı.

Piyasadaki ilk günlerinde aynı BNB’nin çizdiği paterni çizip 2-2.5 dolarlar arası el değiştiren token; daha sonra büyük bir tırmanış yaşayarak şu anda 5 dolara göz kırpıyor. Binance Coin de aynı yollardan geçip 20 dolar ile rekor kırmıştı. Huobi’nin bu anlamda nereleri zorlayabileceği ise merakla bekleniyor.

Bu arada borsalar arası rekabet de iyice artarken Binance, bu son gelişmelerin ışığında referanslı üyelik sistemi bonusunu tam iki katına çıkardı. Huobi’nin yarattığı rekabet ortamını borsalar için elzem olduğu belirtilirken; gelecekte neler olacağını ise zaman gösterecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment