Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

250 Kurum ICICI Bank’ın Blockchain Testine Katıldı

Bankacılık devi ICICI, önceden açıklanmış bir blockchain ticari finansman girişimi ile ilerliyor.

Salı günü açıklandığı üzere Hindistan merkezli şirket, ICICI’nin blockchain platformunu kullanarak iç ve dış ticari finansman işlemlerini gerçekleştirmek için 250’den fazla şirketle ortaklık kurdu.

Şirket açıklamasında, kurumsal firmaların bankanın blokchain uygulamasına kaydolduklarını ve teknolojinin, çalışan maaşları, yurtiçi ortaklara hammadde ödemeleri ve yerli satıcılara yapılan ödemeler için sınır ötesi havale ile kullanıldığını belirtti.

Buna bağlı olarak ICICI’nin genel müdürü ve CEO’su Chanda Kochhar, belge yoğunluklu ticaret işlemlerini basitleştirmek için büyük bir potansiyele sahip olarak blockchaini öngörüyor.

Daha ileri hamleler hakkında yorum yapan Kochhar şunları söyledi:

“Sektörde blockchaini kullanarak kapsamlı bir ekosistem yaratmak, bu girişimin daha da benimsenmesine katkıda bulunmak ve ortak çalışma standartları geliştirmek için katılım bankaları ve diğer ortaklarla da işbirliği yapıyoruz.”

ICICI, blockchain uygulamasının katılımcı bankaların işlemlere ilişkin verileri gerçek zamanlı olarak görüntülemesine yardımcı olacağını da ekledi. Alıcılar, satıcılar ve diğer taraflar, bir dizi şifreli ve güvenli dijital sözleşmelerin yardımıcyla dokümantasyon ve varlık doğrulama işlemlerini takip edebilirler.

Şirketlerin dahil edilmesi, ICICI’nin 2016 yılında Emirates NBD ile ticari finansman için blockchain tabanlı sınır ötesi işlemlerin başarılı bir şekilde tamamlamasıyla aynı çizgide uyumlu bir şekilde geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment