Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Banka Destekli Blockchain Platformu İlk İşlemini Yaptı

İsviçre yatırım bankası devi UBS ile IBM’in ortaklığı sonucu ortaya çıkan Blockchain tabanlı platform olan Batavia, geçtiğimiz günlerde ilk sınırlar ötesi para transferini tamamladığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, deneme sürecinde olan sistemin mal alış verişini başarı ile yaptığı belirtilirken, bu işlemlerin de akıllı kontratlar vasıtasıyla Blockchain’e işlendiğine değinildi.

Platformun bir tanesi Almanya ve İspanya arasında gerçekleşen araba satışı ve bir diğeri de Avusturya’dan İspanya’ya satılan tekstil ham maddeleri olmak üzere iki işlemi gerek satıcı gerek alıcı gerekse de işlemi onaylayacak finansal kurumlar ayağını hallederek tamamladığı belirtildi.

IBM Blockchain Hizmetleri genel menajeri Jason Kelly, olayla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

”Batavia’nın değerli üyeleri bize sınır ötesi ticareti nasıl hızlı bir şekilde Blockchain üzerinden yapabileeğimizi bir kez daha gösterdi. Bu sayede finansal sisteme hem daha fazla şeffaflık hem de daha büyük hız getirecekler.”

İlk olarak 2016 yılında İtalya’nın Cenevre şehrindeki bir bankacılık konferansında UBS tarafından duyurulan Batavia, IBM’in Blockchain servisinin destekleriyle inşa edildi. Sistem; daha sonra aralarında Bank of Montreal, Caixa Bank, Commerzbank ve Erste Group gibi bankacılık devlerinin aralarında bulunduğu kurumlara da teknoloji hizmeti sundu.

Tamamlanan ilk işlemlerin ardından daha da büyümeyi hedefleyen şirketin, yakın dönemde birçok yeni Blockchain ve kripto para girişimi ve daha büyük ölçekteki finansal kurumlar ile çalışmaya devam etmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment