Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayvanlı Bitcoin Madencilik Ekipmanı Üreticisi Rekor Kar Açıkladı

Tayvan’da madencilik ekipmanı üreten TSMC adındaki şirket, 2018 yılının ilk çeyreği için rekor rakamlar açıklarken, Bitcoin ve diğer kripto para madenciliğine artan yoğun ilginin; bu rakamları beraberinde getirdiği belirtildi.

Hissedarlar ile yapılan rutin konferansta açıklanan verilere göre, şirketin 2018 yılının ilk çeyreğinde tam 248 milyar Tayvan doları yani 8.5 milyar Amerikan doları tutarında satış yaptığı ve bu rakamın son çeyrekten yüzde 6.1 oranında fazlalık gösterdiği belirtildi.

Şirket ayrıca, toplam kar bedelini de 3 milyar dolar olarak açıklarken, büyüme oranının da yüzde 2.5 olduğu belirlendi.

Yayınlanan raporda, firmanın sadece Mart ayında 3.5 milyar dolarlık satış yaptığı ve bu ilk çeyrek rakamlarına en büyük katkının bu dönemde geldiği belirtilirken; bu rakamın şirket tarihinde bir ayda yapılan en büyük satış miktarı olarak tarihe geçtiği de açıklandı.

Konuyla ilgii konuşan şirket başkanı C. C. Wei, kar rakamlarının yüzde kaçının madencilik işleri ile ilintili olduğuna değinmese de, şu ifadeleri kullandı:

”Bu rakamlar kesinlikle kripto para madencilik piyasasına verdiğimiz değerden ve oradan bize gelen talepten kaynaklanıyor.”

Yine konuyla ilgili düşüncelerini paylaşan şirket yardımcı CEO’su Mark Liu, şöyle konuştu:

Açıkça söylemek gerekirse, yılın ilk çeyreği için kripto para piyasasından bize çılgınca bir talep geldi. 28mm çapındaki çipte biraz eksiklik de olsa, 2018’in ikinci çeyreğinde de bu piyasa ile iş birliğimizi daha da güçlendirebileceğimizi söyleyebilirim.”

TSMC şirketi, aynı zamanda geçen yıl da büyük kar açıklamıştı. Şirket, 2017 yılının üçüncü ve dördüncü çeyreklerinde, sırasıyla 8.32 milyar ve 9.2 milyar dolar satış yaptıklarını duyurmuş ve bu da o dönem piyasada kripto para madenciliğine olan ilginin artışının bir tezahürü olarak yorumlanmıştı.

TSMC’nin bir müşterisi olan Çinli madencilik devi Bitmain ise, geçtiğimiz günlerde Ethereum madenciliğinde rekabete büyük sekte vuran AntMiner E3 cihazını tanıtmış ve bu haber, Ethereum madencilik camiasını deyim yerindeyse birbirine katmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment