Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Warren Buffet ve Charlie Munger, Yine Bitcoin’e İlkel Hakaretler Savurdu

Milyarder yatırımcı, Berkshire Hathaway’in yönetim kurulu başkanı ve CEO’su Warren Buffett, 5 Mayıs Cumartesi günü şirketin yıllık toplantısında kripto paralara karşı olan olumsuz duruşunu yineledi. Buffet, CNBC’nin bildirdiğine göre kripto paranın “kötü bir sonla” biteceği fikrini tekrarladı ve Bitcoin’i “fare zehri tableti”ne benzetti.

“Omaha’nın Mucizesi”, Ukraynalı bir katılımcının kripto paralar hakkında kendisine yönelttiği soruya da başka bir olumsuz cevapla karşılık verdi. Buffet’a göre, Bitcoin, arazi veya şirket hisselerinin aksine “üretken” bir varlık değildir. Sonuç olarak, yatırımcının talep ettiği fiyat tek belirleyici faktör oldu, bu da kripto parayı “şarlatanlar” için kullanışlı bir araç haline getirdi.

Milyarder yatırımcı, kripto para birimleri topluluğunun “öfori yıprandıktan” sonra “kötü bir son” ile yüz yüze geleceğini iddia etti.

Berkshire Hathaway’in başkan yardımcısı Charlie Munger da, Buffet’ın kripto para birimi cinsinden yapılan yatırımlara yönelik eleştirisini çok daha sert bir dille tekrar vurguladı:

“Başka birisi tezek ticareti yapıyor ve sen arkada bırakılamayacağına karar veriyorsun.”

Munger, daha şubat ayında Bitcoin’i “tamamen ahmakça” olarak nitelendirmiş ve insanların “herkes kolay para istediği için” kripto para işlerine karıştığını savunmuştu.

87 yaşındaki Buffet, kripto paralar konusundaki kuşkuculuğuyla tanınıyor. Ünlü yatırımcı, tekrar tekrar Bitcoin’in bir para birimi ya da bir yatırım şekli olmadığını iddia eden ifadelerde bulunuyor. Yine Ekim 2017’de Bitcoin’in “balon bölgesi”ne giriş yaptığını ve yakında “patlayacağını” bildirmişti.

Öte yandan, bazı kurumsal aktörler Bitcoin konusunda çok daha hevesli. Örneğin, bankacılık devi Goldman Sachs bu hafta başlarında bir Bitcoin ticaret operasyonu başlattı ve kripto para biriminin “dolandırıcılık” olmadığını savundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Lazim Degil
    Posted 07 Mayıs 2018 - 14:22 14:22

    ucuz almak icin cabaliyor ama bir daha dusmez 6000 lere

Leave a comment