Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Berkshire Hathaway Başkan Yardımcısı Bitcoin’i Kötüledi

Bundan yaklaşık bir ay önce Berkshire Hathaway’in CEO’su ve başkanı olan Warren Buffet, kripto paraların “sonlarının kötü olacağını” söyleyerek kripto paralardan pek hoşlanmadığını açık açık belli etmişti. Şimdi de aynı şirketin başkan yardımcısı olan Charlie Munger Bitcoin hakkında yorumda bulundu. Bitcoin’in “zararlı bir zehir” olduğunu söyleyen Munger, Bitcoin’e yapılan yatırımların “tamamen ahmakça” olduklarını söyledi. Munger:

“(Bitcoin’e) dahil olmayı bir saniyeliğine bile düşünmedim. Yayıldığı andan beri ondan tiksiniyorum. Gerçekten çok iğrenç. Bitcoin zararlı bir zehir.”

Bitcoin’e ne zaman yatırım yaptığınıza bağlı olarak Munger’ın yorumlarına katılabilir ya da katılmayabilirsiniz. Mesela biri bundan tam bir yıl önce, 16 Şubat 2017’de Bitcoin almışsa Munger’ın yorumlarına pek katılacağını sanmıyoruz. Çünkü bu kişi Bitcoin’i 950 $ gibi bir fiyattan almıştır ve Bitcoin şu an o zamankine kıyasla 10 kat daha değerli.

Hatta Bitcoin’in oluşmasının üstünden bu kadar zaman geçmiş olmasına rağmen yalnızca Kasım 2017’nin sonları ile Şubat ayının başları arasındaki zaman diliminde Bitcoin almak zarara yol açtı. Bu zaman diliminde Bitcoin rekordan rekora koşuyor, oradan buraya ceylan gibi zıplıyor, 20 bin $ sınırını görüyordu. Yani zirvedeydi. Zirvesini yaşayan bir şeye yatırım yapmadan önce de iki kez düşünmek gerekiyor.

Munger Bitcoin hakkında epey sert ifadelerde bulunuyor ancak bu ifadeler kendisine yetmiyor. Munger hükûmetlerin de tıpkı Çin gibi kripto paraların üzerine atlamalarını istiyor. Munger:

“Hükûmetimizin (kripto paralara yönelik) vergi yaklaşımı yanlış. Yapılacak doğru şey bunların üstüne sertçe gitmektir.”

Kaynak: ibtimes

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment