Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarder Yatırımcı Kripto Paralar Hakkında Cahilce Konuştu

Ünlü isim Warren Buffet’a göre Bitcoin ve diğer kripto paralar kesinlikle kötü sonuçlanacak. Bugün CNBC ile yaptığı röportajda Berkshire Hathaway yatırım grubunun milyarder yöneticisi Warren Buffet yeni yeni oluşmaya başlayan ve kripto paralara dayanan finansal teknolojinin iyi sonuçlanmasının imkanı olmadığını söyledi:

“Diyebilirim ki kripto paraların genel olarak kötü sonuçlanacağı neredeyse kesin. Ne zaman, nasıl olacağını ya da başka bir şeyi bilmiyorum.”

Ünlü yatırımcı Buffet aynı zamanda Bitcoin’e ve veya diğer kripto paralara hiçbir şekilde yatırım yapmadığını söyledi:

“Her bir kripto paradan beş yıllık satım opsiyonu alabilseydim almaktan mutluluk duyardım ancak asla küçük bir miktarı açığa satmam. Hiçbir (kripto paraya) sahip değiliz, hiçbirinde kısa pozisyonumuz yok, hiçbirinde asla bir pozisyonumuz olmayacak.”

‘Satım opsiyonu’ denilen şey yatırımcılara belli bir menkul kıymeti belli bir zamanda belli bir fiyattan satma imkanı veren bir opsiyon kontratı. Eğer bir yatırımcı yatırım yaptığı şeyin altında yatan menkul kıymetin -Buffet’ın durumunda bu tüm kripto paralar oluyor- değerinde düşüş yaşanacağını düşünüyorsa satım opsiyonu alır.

 

Buffet’ın kripto paralar ile ilgili bu kendinden emin tahminler bazı yatırımcıları korkutabilir ancak kripto para piyasasındaki pek çok kişi bu tarz yorumları FUD (korku, belirsizlik ve şüphe) olarak görüyor. Warren Buffet’ın yaptığı yorumlar da zaten pek güven vermiyor çünkü şöyle bir gariplik var: Warren Buffet kripto paralar hakkında bir şey bilmiyor. Zaten başlıkta da bu yüzden ‘cahilce’ yazdık. “Sen nereden biliyorsun” diye soracak olursanız, kendisi söylediği için biliyorum. Warren Buffet röportajda bizzat şöyle söyledi:

“Bazen hakkında bir şey bildiğimi zannettiğim şeyler yüzünden başım derde giriyor. Hiçbir şey bilmediğim bir şeyden niye kısa veya uzun pozisyon alayım ki?”

Warren Buffet daha önceden yaptığı bir yorumda da Bitcoin ve diğer kripto paraların balon olduğunu söylemişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Erdinç Sabur
    Posted 11 Ocak 2018 - 13:51 13:51

    Warren Buffet, bildiğim kadarıyla gayrimenkul zengini. Halkın kripto paralara yatırım amaçlı yönelmesi, gayrimenkule olan talebi azaltıyor. Evini satıp kripto paralara yatıranlar var. Bu yeni trend gayrimenkul fiyatlarına aşağı çekme yönünde etki ediyor. Bu da Buffet’in işine gelmediği için bu açıklamayı yapıyor olabilir.

Leave a comment