Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

EOSIO Dawn 4.0 Güncellemesini Duyurdu, Tam Sürüm ise Haziranda

Block.one CTO’su Daniel Larimer, merkezileşmemiş uygulamalar için en son EOSIO platformu versiyonu olan EOSIO Dawn 4.0’ın piyasaya sürümünü duyurdu. Larimer’in Medium kaynağında 5 Mayıs Cumartesi günü yayınlanan haberine göre, bu güncelleme, EOSIO 1.0 tam sürümünün Haziran ayındaki piyasaya çıkışı için bir kaç değişiklik içeriyor.

Block.one şuanda endüstriyel boyuttaki uygulamalar için tasarlanmış merkezileşmemiş bir işlemci sistemi olan EOSIO üzerinde çalışmakta olan açık kaynaklı bir yazılım yayıncısı. EOSIO platformunun yakıtı konumundaki ERC20 tokeni olan EOS ise, CoinMarketCap sitesinden alınan verilere göre şuan için bütün kripto para birimleri içinde beşinci en büyük piyasa değerine sahip koin.

Laerimer’in Medium güncellemesine göre, 6 Nisan tarihinde Dawn 3.0 sürümünün yayınlanmasından bir ay sonra yayınlanan 4.0 versiyonu bir çok yeni özellik ve prensibe sahip.

Bu sürüm genel olarak, Block.one’ın da inandığı üzre, daha büyük kullanıcı merkezleri için gereken blockchain büyümesi konusunda kritik bir öneme sahip blockchainler arası iletişime odaklı konumda.

Daniel Larimer’e göre Dawn 4.0’ın blockchain iletişimi farklı blockchainler üzerinde çalışmakta olan  uygulamalara, ” bağımsız donanımlar üzerinde çalışmakta olan bağımsız bellek bölgeleri ile birlikte çoklu zincirler” sağlayarak birbirlerinin kullanmadıkları RAM miktarını kullanabilmelerini sağlayacak. Block.one özellikle, ”bir çok uygulama ölçeklenme yerine çok zincirli yaklaşımı tercih edecektir çünkü bu genel masrafları azaltıp büyümeyi daha hızlı bir şekilde sağlar” tahmininde bulunuyor.

Dawn 4.0 kullanıcıları kullanmadıkları RAM’leri dağıtmaya teşvik etmeye çalışıp talep ve arzın fiyatı belirlemesini istiyor. Bu sistem için EOSIO, RAM için yüksek talep beklediğinden dolayı fiyat da otomatik olarak artacak ve ”bu şekilde sistem bütün RAM’leri tüketmeden önce fiyat sonsuzluğa ulaşır” tahmininde bulunuluyor.

Block.one bu blockchainler arası iletişimin yanı sıra buna ek olarak ”EOSIO yazılımının kararlılığı ve temizlenmesine de” odaklanmış vaziyette.

Bahsi geçen projenin şuan kuluçka aşamasında olduğu Github’a göre, basın saatine göre yazılım ile ilgili 516 açık nokta bulunmakta. Buna rağmen 987 noktanın yeni kapatıldığı EOSIO, şuan için altıncı basamakta bulunan Bitcoin’in çok fazla gerisinde kalmayarak Github üzerindeki en aktif C++ projesi konumunda sekizinci durumunda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment