Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TenX CEO’su Binance’a Rüşvet Teklif Edebileceğini İddia Ediyor

Binance bildiğiniz üzre dünyadaki en büyük kripto para borsalarından bir tanesi. Bir çok önemli ticari eşi borsasında bulundurmasına rağmen bu, bütün büyük kripto paraları burada bulabileceğimiz anlamına gelmemekte. Yapılan iddialara göre TenX takımı ise bu borsada listelenebilmek için bir kaç insana rüşvet teklif etmiş. Altkoin endüstrisinin en dürüst borsalarından birisi olma ününü elinde bulunduran Binance içinse bu taktik hiçbir şekilde işe yaramamış.

Geçenlerde oluşan ICO hypesine (çok ilgi, rağbet görme) rağmen işler TenX işin pek de iyi gidiyor denilemez. Bir çok büyük borsa bu altkoine karşı herhangi bir ilgi duymamakta. Bu konuya örnek vermek gerekirse Binance gelecekte TenX’i listeleyebileceklerini dair hiçbir belirti göstermedi. Projenin hala çalışma biçimi konusunda kanıtlaması gereken bir çok şey olduğu göz önünde bulundurulursa bu gayet normal.

TenX Çaresiz Mi ?

Bu sebeple görünüşe göre TenX takımı biraz çaresizliğe kapılmış. Şirket CEO’su Julian Hosp halka açık bir şekilde bu koini Binance üzerinde listeleyebilmek için insanlara nasıl rüşvet verebileceğini tweetledi. Bu sadece üçkağıtçı bir taktik olmakla kalmıyor ama aynı zamanda bunun olma şansını da ciddi anlamda düşürüyor. Borsa bir koini listeleme tavsiyeleri konusunda gayet şeffaf ancak PAY tokeni şuan için bunlara uygun değil gibi görünmekte.

Söz konusu tweet şu an silinmiş durumda ama bunu ekran görüntüsü hala mevcut. Belki de HOSP sadece vakit geçirip öylesine geveliyordu. Ancak böyle bir konu dile getirilince ortaya çıkan mesaj profesyonellik konusundaki eksiklikler oluyor. Bu olayın ‘gerçek’ bir versiyonunun geçmişte yaşanmış bir hali mevcut. Ripple Coinbase isimli borsaya XRP’yi listeletebilmek için rüşvet ödemeye razıydı. Gene de bunun hakkında halka açık bir duyuru yapmamışlardı.

Görünüşe bakılırsa TenX takımı işleri biraz olsun ilerletebilmenin derdinde. Bu anlaşılabilir ancak bu tarz davranışların buna yardımcı olacağını konusunda şüpheli görüşler mevcut. Bu tip hareketler PAY’i Binance üzerine yerleştirmeyi geçtim, bunun da ötesinde bir çok insanın TenX projesine kötü gözle bakmasına bile sebep olabilir. Bu hiçbir şekilde asıl amaç olmamalı. En azından bütün bunlar için olayların çok enteresan bir şekilde değişim göstermesi yorumunu yapabiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment