Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs: Bitcoin Bir Sahtekarlık Değil Hatta Biz Bile Kullanabiliriz

Goldman Sachs 2 Mayıs tarihinde New York Times ile yaptığı bir söyleşide Bitcoin‘in bir dolandırıcılık yöntemi olmadığını ve şirketin kripto para birimi alım satımına başlayabileceklerini bile belirtti.

Bu büyük yatırım şirketinin diğer Wall Street rakiplerinden ayıran bu önemli hareket ile, Goldman, ticari piyasaya giriş yapmadan önce ilk olarak Bitcoin kullanarak bir kaç sözleşme önerecek.

Bu karara yorum yapan ve bahsi geçen sözleşmeleri yaratma sürecinde işin içinde olan yöneticilerden birisi konumundaki Rana Yared bankanın müşteri talepleri yüzünden ”boğulduğunu” ve buna karşı çok yoğun bir ilgi ile karşı karşıya olduklarını belirtti.

”Bir müşteri gelip ‘Ben Bitcoin veya Bitcoin vadeli işlemi elimde tutmak istiyorum çünkü bence bu alternatif bir birikim yapma aracı,’ dediği zaman adeta kulaklarımız çınlıyor.” diyen Rana devamında şu açıklamada bulundu:

”..bu bizim anlamadığımız yeni bir risk değil. Bu sadece daha iyi dikkat etmemiz gereken yükselmiş ve artmış bir risk o kadar.”

Rakip konumdaki JPMorgan’ın CEO’su Jamie Dimon’un geçenlerde Bitcoin hakkında yaptığı o ünlü üzücü yorumun yanı sıra Goldman şirketinin ”Bitcoin bir sahtekarlık yöntemi değildir” yargısına ulaştığını da belirtti.

Bütün bunlara rağmen Goldman CEO’su Lloyd Blankfein, Bitcoin’in en yüksek fiyatlara yükseldiği 2017 Aralık ayı zamanında bile Bitcoin için”bana uygun değil”  yorumunda bulunmuştu. Yared de tam olarak bankanın ”Bitcoin destekçisi” olduğu efsaneleri etrafta dolanırken bunları yok edecek kadar hızlı davrandı.

”Kendimi Bitcoin konusunda bir sabah uyanıp bütün dünyanın bitcoin tarafından ele geçirildiğini gören bir hayran olarak tanımlamam. Konuya dahil olan herkes için ortaya konan şüpheci bir yaklaşım olmuştur.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment