Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jamie Dimon: Bitcoin Bir Sahtekarlık

Dünyanın en büyük 10. finans şirketi JPMorgan Chase‘in başkanı Jamie Dimon, Bitcoin ile ilgili önceden yaptığı eleştirilerin dozunu arttırarak Bitcoin’in bir ‘sahtekarlık’ olduğunu ve şirket bünyesi içinde kripto para ticareti yapan bir çalışan olursa kovacağını söyledi.

Bloomberg ve CNBC kaynaklarına göre Dimon, Barclays tarafından düzenlenen bir etkinlikte bu yorumda bulundu. Uzun süredir Bitcoin’in karşıtı olan Jamie Dimon, 2015 Kasım‘ında Bitcoin fiyatı henüz 400 $ civarındayken “Bitcoin ölecek” yorumunda bulunmuştu.

Dimon:

“Durum Lale Çılgınlığı‘ndan daha beter. Sonu iyi bitmeyecek. Birilerinin canı epey yanacak.”

Dimon kripto paraların “patlayacağını” da söyledi. Şirket bünyesinde bir çalışanın kripto para ticareti yapması durumunda kovulacağını da bu sırada söyleyen Dimon, çalışanı kovma sebebi olarak Bitcoin ticaretinin ‘aptalca’ ve ‘şirket kurallarına aykırı olması’nı gösterdi.

Etkinliği takip eden bazı gözlemciler, Dimon’un bu açıklamaları sonrasında Bitcoin fiyatının düştüğünü gözlemledi. Piyasayı şu sıralar etkileyen bir diğer sebep ise bildiğiniz üzere Çin’den gelen haberler.

%6’lık bir düşüşe uğrayan Bitcoin şuanda (haberin yazım saatiyle) 3983.48 $‘dan satışta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

5 Comments

  • BitOsman
    Posted 14 Eylül 2017 - 10:38 10:38

    Lale çılgınlığını örnek veriyor Adam. Lale çılgınlığı 1 yıl sürmüş onu bilmiyor cahil :). Bitcoin 2009 dan beri yükselişte

  • Abdullah
    Posted 13 Eylül 2017 - 20:49 20:49

    arkadaşlar bu adamlar asıl kan emiciler ve hırsızlar. 2008 de Wall Street krizinde dünyayı soyup soğana çevirdiler, Amerikanın en büyük sigorta şirketini batırdılar, bir sürü insanın evinin elinden aldılar. Bunlardan bir tanesi ne hapis cezası aldı nede para cezası aldı. insanlar bir gece de ellerin de ki parayı kaybederken, şirketler batarken bunun gibi insanlar bir gecede ceplerine milyon dolarlar koydular. 2008 de ki wall street krizi dünyanın en büyük hırsızlıklarından birisine imza attılar ama bunun gibi adamlara kimse hiç bir şey olmadı. Bunlara inanmayın, kanmayın, bugün bütün dünyaya endüstri dört sıfır kavramı dolaşıyor. insansız fabrikalar, düzinelerce çeşit sensörler ve artık her şeyi ölçebilir hale geliyoruz. Apple dün akşam telefonuna nöral motor algılayıcı işlemci koydu. Yapmayın allah aşkına giderek dijitalleşen dünya da kağıt paranın halen kullanılmaya devam edileceğini mi düşünüyorsunuz ? Bunun gibi adamlar senin, benim ve onun parasını kullanıp kendi cebine bedavadan para koyamadığı için bu yaygarayı yapıyorlar. Tüm bu baltalama faaliyetlerinin en büyük sebebi bu, parayı kontrol edemiyor ve çalamıyor olmaları. istedikleri kadar yasaklasınlar bugün bitcoin ve alt coinleri yasaklayanlar yarın öbür gün kendi coinlerini çıkaracaklar. Sistemden çekilmeyin bitcoine destek verin herkesin temel aldığı global para birimi olsun. insanları böyle korkutup bitcoini değersizleştirip kendi paralarını çıkarıp onlara oynayacaklar. Böylece yine paranın kontrolü dolaylı yoldan ellerine alacaklar.

  • Ozsan
    Posted 13 Eylül 2017 - 15:00 15:00

    Bugün şunu öğrendik , Kıçı kıvrık bir adamın, btc hakkındaki düşüncesiyle BTC %15 düşüyorsa.Gerçekten adamının %100 doğru olduğu,Bu piyasanın bir balon olduğu ve her an patlayabileceği düşüncesine bugünden itibaren bende katılmaya başladım.Bence dikkatli olunması gerekir.Ben 2020 de btc ortalıkta olacağını düşünmüyorum.

  • hoppa
    Posted 13 Eylül 2017 - 14:30 14:30

    btc haftaya çok yükselişle başlayacak hemen alın şu an düşükken.

  • ugur
    Posted 13 Eylül 2017 - 13:16 13:16

    Bitcoinden korkmuş adam. Finans şirketleri için iyi bişey değil bitcoin. Düşünsenize paranın yerinii bitcoin aldığını

Leave a comment