Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ICO Konusunda Çin’den Kötü Haberler Gelmeye Devam Ediyor

Çin finansal haber ajansı Yicai’nin raporlarına göre, Çin hükümeti kripto para ekonomisini daha fazla düzenlemek istiyor.

Raporda hükümetin Pazartesi günki ICO yasağı sonrasında kripto para birimleri ve ICO’ları düzenlemeye yeni başlandığı belirtiliyor.

Yasak haberinden sonra birçok ICO şirketi hükümet ile uyumlu kalmak için yatırımcılara paralarını geri göndermeye çalıştı. Birçok ICO iptal edildi, bazıları ise tüm bu sürece ve risklere rağmen yoluna devam etti.

Yapılan duyurular bu rapor sonrasında kripto para birimleri ve ICO’lar ile ilgili düzenlemelerin buz dağının sadece görünen tarafı olduğunu göstermiş oldu.

Piyasalar geri çekiliyor

Kripto para piyasaları, Ethereum‘daki büyük satışlar ve ICO’larla bağlantılı diğer paralarla bu yasaklara hızlı bir şekilde yanıt verdi. Çin kripto paraları da değer kaybetti. NEO büyük hacimlere sahipken %30 düşüş yaşadı.

Diğer ülkeler de düzenlemeler konusunda Çin’e benzer tavır sergileyeceklerini belirtti. Güney Kore geçtiğimiz günlerde kripto para endüstrisini düzenleme niyetini belirtti ve ayrıca ICO’ların yasaklamasına da karar verebileceği ihtimali söz konusu. 

Piyasa tüm bunlara rağmen bugün ufakta olsa yeşillenmeye başlamış durumda. Çin’in bu tutumu yüzünden neler olacağını ve piyasanın nasıl etkileneceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment