Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Merkez Bankası İlk Kripto Para Borsasını Onayladı

Rusya Bürokratlarının İddiasına Göre Kripto Para Borsası Onaylandı

Yakın zamanda Rusya Başbakan Yardımcısı Yury Trutnev ile yapılan röportaja göre, Rusya merkez bankası “Voskhod” olarak bilinen ilk kripto para borsasını onayladı.

Görünen o ki Rusya, bölgedeki kripto para birimlerini yasalaştırmaya ve düzenlemeye çok yaklaştı. Geçtiğimiz hafta yapılan röportajda Rus Maliye Bakanı Yardımcısı Alexei Moiseev Bitcoin düzenlemesi önerisine ve Moskova Borsası’na dijital varlıkların eklenme olasılığına değinmişti. Trutnev, Rusya merkez bankasının özel yatırımcılar için ilk kez kripto para ticaret platformunun onaylandığını iddia etti.

Trutnev açıklamalarında:

“Kripto para ticaretini sağlayacak bir platformun olasılığını değerlendiriyoruz. Merkez bankası da bizi destekliyor. Voskhod, kripto paralar ile çalışma hakkını elde eden ilk sistem oldu.” diye konuştu

Rus Enerji Sektörü ve Bitcoin Madenciliği

Trutnev son röportajında aynı zamanda Bitcoin madenciliği ve ülkenin enerji sektörü konusunda olası ortakları hakkında konuştu. Ülkenin iki enerji şirketi olan Evrosibenergo ve Gazprom’un muhtemelen yerel Bitcoin madencileriyle ortaklık yapmış olabilir. Trutnev, maden endüstrisine büyük katkıda bulunabilecek ulusların belirli bölgelerinde bol miktarda elektrik enerjisi bulunduğunu belirtti. Trutnev halihazırda enerji şirketlerinin yüksek oranda enerji dağıtımı yapmakta zorlandığını belirtiyor.

Trutnev:

“Hem burada hem de Sibirya’da çok miktarda enerji bulunan bölgeler var. Bu artan miktarı diğer bölgelere yeniden dağıtmanın bir yolu yok. Bu yüzde bağlantısız elektrik hacmini ortadan kaldıran şirketler yaratılabilir. Bu sayede insanlar kazanç sağlar.” dedi

Ülkedeki son gelişmelerle birlikte, yıllardır kripto paralara karşı duran politikacılara rağmen Bitcoin yasal bir ödeme şekli olabilir. Kıdemli hükümet yetkilileri, teknoloji konusunda bir çerçeve çiziyor. Resmi mevzuatı resmen ilan etmeye karar vermeleri an meselesidir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment