Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur Blockchain Şirketleri İçin Tercih Edilen ICO Hedefi Oluyor

Singapur devleti, ICO başlatmak isteyen Blockchain şirketleri için yavaş yavaş tercih edilen bir yer haline geliyor. Ülke daha önceden yaptığı vergi dostu düzenlemeler ve devlet finansmanı gibi faktörlerden dolayı uzun zamandır yeni teşebbüsler için bir merkez olmuştur. Singapur aynı zamanda bir takım başarılı ICO’lara da geçmişte ev sahipliği yapmıştır.

Blockchain ve Kripto Paraları Destekleyen Singapur’un Çabaları

Singapur hükümeti, merkez bankası olan Singapur Parasal Otoritesi (MAS) aracılığıyla FinTech endüstrisini desteklemek için çeşitli programlar başlattı. Girişimlerden bir tanesi, FinTech projelerinin ve uygulamalarının geliştirilmesi için 166 milyon $ ayrılmasıdır.

Merkez bankası ayrıca, kripto paralara kucak açmak amacıyla “Proje Ubin” adı altında Singapur dolarının token edilmiş bir versiyonunu da sundu. Token Ethereum merkezli bir Blockchain’de mevcuttur. Projenin amacı, Token ve Blockchain teknolojisi ile ülkenin bankalar arası ödeme ağında işlevsel bir alternatif yaratmaktır.

MAS bu arada, ICO faaliyetlerini korumak amacıyla dijital para birimlerini düzenlemeye başladı. MAS ayrıca Singapur’un finansal bir merkez olarak itibarını korumak ve kara para aklamayı önlemek istiyor. Gerekli düzenlemeler ile yatırımcılar korunur ve böylece daha fazla insan ICO’ya katılabilir.

Sanal para birimlerinin yasal bir para birimi olarak kabul edilip edilmeyeceği konusu üzerine MAS , kripto paraların işlevinin dijital para birimi olmanın ötesine geçtiğini söyledi.

MAS bildirgesinde açıklananlara göre:

“Dijital tokenların işlevi sadece sanal para olmanın ötesine geçti. Örneğin, dijital tokenlar, mülkiyet veya güvenlik çıkarı temsil edebilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment