Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Alternatifleri Çin’in Baskısından Sıyrıldı

Bitcoin, Salı günü 4.008 Dolar’a kadar düştükten sonra Çin ICO yasağı sürecinden kurtarıldı.

Haber yazım saatine göre Bitcointicker.co ve diğer sağlayıcılardan elde edilen veriler Bitcoin‘in neredeyse 4.500 dolar seviyelerine tekrar yükseldiğini gösterirken 12 saatlik süreçte en düşük 4220 dolar seviyelerine düştüğü kaydedildi.

Salı gününün ilerleyen saatlerinde fiyatlar sürekli olarak 4200 dolar seviyelerine kadar gerileyip sonrasında yükselişe geçti ve artışına devam ediyor.

Altkoin piyasasında da benzer durum söz konusu, ilk 20 kripto para Bitcoin ile birlikte yükseliş trendine katılmış durumda. Ethereum %12 artış gösterirken, Bitcoin Cash %10 ve Ripple %8.6 yükselmiş durumda.

ilk 20 kripto para hacmi

Çin’in ICO yasağından en büyük darbeyi alan birimlerden biri olan NEO, pazartesi sert bir düşüş göstermesinin ardından bugün tekrar toparlıyor ve yaklaşık %12 yükseliş göstermiş durumda.

Ayrıca kripto para piyasası hacim olarak dün 134 milyar dolara kadar düşmüşken bugün 23 milyar dolar yükselerek 155 milyar dolara ulaşmış durumda. Bu hala rekor seviye olan 170 milyar dolar hacimin altında olsa da bir yükseliş söz konusu.

market hacmi

Çin Halk Bankası’nın yaptığı kendi yargı yetkisi altındaki tüm ICO etkinliklerinin derhal “durdurulması” çağrısında bulunduğu için tüm piyasa bu durumdan etkilenmişti. Piyasada günlerdir süren bir düşüş söz konusuydu. Ve çoğu yatırımcı bu durumdan dolayı endişelenmiş, “panik satışı” yani panikleyip ellerindeki kripto paraları eritmişlerdi.

Şimdi ise piyasa kendini yeniden toparlıyor ve yükseliş devam ediyor. Kripto para piyasasında bu gerileme ve yükselme sürecine son aylarda düzenli olarak şahit oluyoruz. En son gerileme sürecinin sonunda Bitcoin rekor kırmıştı. Bu sefer neler olacağı önümüzdeki zamanlarda belli olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment