Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İngiltere’de Konut Piyasasına Giriyor

Birleşik Krallık’dan elde edilen bilgilere göre, Bitcoin artık konut piyasasında ön ödeme olarak kullanılabilecek. Öncülerden The Collective artık depozito olarak dijital para birimlerinin kabul edileceğini açıkladı.

Aynı zamanda Bitcoin’in kira ödemelerinde de kullanılabilirliğine dikkat ediyorlar. Ancak bu uygulama sadece yılın ilerleyen zamanlarında hayata geçirilecek.

Birleşik Krallık’da ilk kez bir gayri menkul komisyoncusu ünlü dijital para birimine kapılarını açıyor. Talebin çoğunlukla yurt dışından gelen müşterilerden geldiğini belirtiyor.

The Old Oak

The Collective’in çevrimiçi rezervasyon formu olan Old Oak 550 odaya sahiptir. Bu odalar rezerve edilirken artık depozito olarak Bitcoin ödemesi kabul edilecek.

Standart depozito 500£ değerindedir. Buna ek olarak, Bitcoin’in uçucu doğası onu para birimi olarak kabul edilmekten geri çekerken, The Collective mevduatı tutarken herhangi bir finansal riski üstleneceğini dile getirdi.

Hayatın Temelleri İçin Kullanılabilir

The Collective Başkan ve Kurucusu Reza Merchant alınan bu cesur karar için:

“Başta Bitcoin olmak üzere küresel olarak kripto paraların yükselişi ve benimsenmesi insanların değerleri nasıl depoladığı ve dünya çapında mal ve hizmetlerde nasıl işlem yaptıklarını görmek büyüleyici bir gelişmedir. Birçok tasarruf sahibi ve yatırımcı şimdi kripto paraları seçerken daha konforlu düşünüyor. İnsanlar bunun depozitolar ve kiralar gibi hayatın temelleri için kullanılması gerektiğini düşünüyor.”

Bitcoin’in kabulünde belli başlı engellerin olduğunu fakat bunların aşılabileceğini söyledi.

Teknoloji bölümü Başkanı Jon Taylor:

“Bitcoin’in popülerliğinin önündeki en büyük engelden biri onu daha fazla tüketici dostu yapıyor ve bunun mevduat ödemek için kolay ve uygun bir yol olarak kurulacağına inanıyoruz.”

Özel Mülk Aracı

Özel mülk sahipleri Bitcoin’i mülklerine ilişkin alıcıları çekme ve değerli dijital para biriktirme umudu ile kullanıyor.

Miami’den bir yatırımcı, evini Bitcoin’den satılığa koydu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment