Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Yatırımcı Warren Buffett: “Bitcoin Satın Almak Bir Yatırım Değildir.”

87 yaşındaki Amerikalı yatırımcı ve Berkshire Hathaway‘in CEO’su Warren Buffet, bugün, 28 Nisan’da Omaha, Nebraska’da Yahoo Finance ile yaptığı bir röportajda Bitcoin satın almanın bir yatırım olmadığını iddia ederek kripto para birimlerini bir kez daha küçümsedi.

“İnsanların satın aldığı ve yatırım yaptıklarını düşündükleri iki tür öğe var.” dedi. “Birisi gerçekten yatırım ve diğeri değil.” diye ekledi:

“Bir çiftlik, apartman dairesi, ya da bir işletmeyle ilgili bir şey satın alırsanız bunu özel bir esasla yapabilirsiniz ve mükemmel bir yatırımdır. Size geri dönüş sağlaması için yatırımın kendisine bakıyorsunuz. Şimdi, Bitcoin veya kripto para birimi gibi bir şey satın alırsanız, gerçekten hiçbir şey üretmeyen herhangi bir şeye sahip olursunuz. Yalnızca bir sonraki adamın daha fazla para ödeyeceğini umuyorsunuz.”

Buffett bu tür yatırımların yalnızca spekülatif bir “oyun” ve “kumar” olduğunu ve “kimsenin Bitcoin’in tam olarak ne olduğunu bilmediğini” iddia etmeye devam etti.

‘Omaha’nın Kahramanı’ lakaplı Warren Buffett bu Ocak ayında yapılan röportajda kripto para birimlerinin hakkında hiçbir şey bilmediğini aşağıdaki sözlerle dile getirmişti.

“Diyebilirim ki kripto paraların genel olarak kötü sonuçlanacağı neredeyse kesin. Ne zaman, nasıl olacağını ya da başka bir şeyi bilmiyorum”

Buffet Bitcoin’i CNBC’de “bir serap” olarak ilk kez reddettiği 2014 yılından beri gerçek değerden yoksun olduğunu söylüyor. Buffett aynı zamanda Bitcoin’e karşı kabarcık argümanını da kullanmanın yanı sıra, BTC’nin “değer üreten bir varlık olmaması sebebiyle değerlenemeyeceğini” belirtti.

Oracle’nin anti-kripto duruşu Bitcoin’i “aldatmaca” olarak nitelendiren devrik Paypal CEO’su Bill Harris ve Bitcoin ilgisinin “basitçe iğrenç” olduğunu düşünen Buffet’in Berkshire Hathaway Başkan Yardımcısı 94 yaşındaki Charlie Munger tarafından paylaşıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment