Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amazon ile Ortaklık İmzalayan QTUM Fiyatları Yükselişe Geçse de, İddialar Ortaklığın Gerçek Olmadığını Öne Sürüyor

Çin tabanlı bir platform koin’i ve ekosistemi olan QTUM, dün açıkladığı bir haberle Amazon Web Hizmetleri (AWS) birimi ile ortaklık imzaladığını duyurmuştu. Anlaşma gereği QTUM bütün AWS ullanıcılarına akıllı kontrat sağlayacak. Böyle büyük bir ortaklık tabii ki QTUM fiyatlarına etki etti ve söz konusu kripto para birimi %1o’un üzerinde artış yaşadı.

Ancak geçtiğimiz günlerde Tron kurucusu Justin Sun‘ın gizli tutmaya çalışıp daha sonra duyurduğu Baidu ortaklığında olduğu gibi, bunda da kötü kokular yayılmaya başladı. Sun, kendi Twitter hesabından yaptığı açıklamada ”milyarlarca dolarlık endüstri devi” ile ortaklık imzalayacağını söylemiş olmasına ve bunu gerçekten de yapmış olmasına rağmen, söz konusu ortaklık herhangi bir blockchain tabanlı hizmeti kapsamak yerine, Baidu’nun bulut hizmetlerini kullanmaktan ibaretti. Yani teknik olarak ortaklık sayılsa bile, bir çok kullanıcı bunun beklenildiği kadar büyük bir haber olmayıp, FOMO oluşturmak adına yapıldığını ifade etti.

QTUM olayında da sosyal medya üzerinde konu ile ilgili haberler dolaşmaya başladı.

Danthedecentralist isimli Twitter kullanıcısı, QTUM’un bu ortaklık ile sadece AWS’yi kullanıp buna ortaklık deyip demediğini merak ettiğini belirterek, konuya hafif bir eleştiri kattı. Amazon platformunun daha önce yaptığı ortaklıklarında da genellikle kendi hizmetlerini kullandırtma için böyle bir işe girişmiş olması, tabii ki şüpheleri daha fazla arttırıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment