Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçre Borsası Operatörü, Blockchain Girişiminden Hisse Aldı: Dijitalleşme Yolda

İsviçre’nin ana hisse senedi borsasının arkasındaki firma olan SIX, yaptığı açıklama ile PassOn isimli Blockchin şirketinden hisse aldıklarını açıkladı. Bu hamle, SIX’in dijitalleşme yolunda attığı önemli bir adım olarak da görülüyor.

PassOn firması ise, özellikle miras alanına odaklanıyor. Her ne kadar kripto paralar, sektörde bulundukları süre itibari ile henüz emekleme aşamasında da olsalar, kripto para sahiplerinin ölümlerinde ya da başka bir ön görülemeyen durumda, bu ürünlerin ne olacağı konusuna çözüm arayan bir şirket olarak, PassOn öne çıkıyor.

PassOn sayesinde artık kullanıcılar kripto para türünden olan miraslarını seçtikleri kişilere bırakabiliyorlar. Şu anda sistemin kullanıcı sayısı haliyle pek fazla olmasa da, bu rakamın gelecekte ciddi bir artış göstermesi bekleniyor.

Temmuz ayında da DLT teknolojisinin kullanmak için adımlar atmaya başlayan SIX, İsviçre Hisse Senedi Piyasaları’nın dijital dönüşümüne hız vermiş gibi görünüyor. PassOn’dan alınan hisse de, şirketin bu noktadaki vizyonunu ortaya koyması açısından çok değerli.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan PassOn CEO’su Stephen Wippermann ise, şunları söyledi:

”İnternet nasıl ki bizim veriye ulaşmamızı değiştirdiyse, Blockchain de, bizim ürünlerimizi ya da verilerimizi nasıl depoladığımızı ve nasıl takas ettiğimizi değiştirecek. Birçok yasal ve teknolojik gelişmenin de yaşanmaya başlaması ile birlikte, bu durum giderek daha büyük bir yer kaplamaya başlacak. SIX gibi dev bir firmanın da, bizim bu yolculuğumuzda yanımızda olduğunu bilmek, bizlere gurur veriyor.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment