Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amazon’dan İki Yeni Blockchain Ürünü: Quantum Ledger ve Managed Blockchain

E-ticaret devlerinden Amazon; Amazon Quantum Ledger Database (QLDB) ve Amazon Managed Blockchain adlı iki yeni projenin duyurusunu yaptı.

Amazon’dan Yeni Adımlar

Dünyanın en büyük şirketlerinden olan Amazon, iki yeni projenin duyurusunu yaptı. Şirketin duyurduğu QLDB projesi veritabanına kaydedilen işlemlerin şeffaf ve kriptografik olmasını sağlıyor. Bu işlemler daha sonra merkezi bir otorite tarafından denetleniyorlar.

QLDB projesi kapsamında yapılan tüm işlemler belli bir ağda kaydediliyor. Amazon’un yayınladığı basın duyurusuna göre bu yeni ürün otomatik olarak ölçeklenebiliyor ve mevcut ürünlere kıyasla iki-üç kat daha fazla işlem kaldırabiliyor.

Amazon Web Services CEO’su Andy Jassy, konu hakkında yaptığı açıklamalarda bu ürünün çeşitli imkanlar sunduğunu belirtti. Jassy’ye göre kullanıcılar bu yeni ürün sayesinde “çok daha esnek olabilecek, çok daha güçlü API (uygulama programlama arayüzü) paketlerine erişebilecekler.”

Amazon’un bu yeni ürün hakkında yayınladığı açıklamadan bir kesit şu şekilde:

“QLDB ile birlikte veri geçmişiniz güvende oluyor. Veri geçmişinizde herhangi bir değişiklik yapılamıyor, bu geçmiş silinemiyor. Kriptografiyi de kullanarak verilerinize herhangi bir yetkisiz erişim yapılmadığından emin olabiliyorsunuz.”

Amazon aynı zamanda Managed Blockchain adlı yeni bir ürünün duyurusunu yaptı. Bu ürün QLDB ile birlikte kullanılabiliyor ve kullanıcılara ölçeklenebilir bir Blockchain ağını yönetme imkanı sunuyor. Diğer ürün gibi bu da otomatik olarak ölçeklenebiliyor ve böylece birbirinden farklı uygulamalar için kullanılabiliyor.

Amazon bu ayın başlarında dijital imza ve dağıtılmış veri depolama alanlarında geliştirdiği ürünler sayesinde iki yeni patent almayı başardı. Şirket, dijital yeniliklere git gide daha fazla önem vermeye başlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment