Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist: Bitcoin Fiyatı Aralık Ayı Gibi Dip Seviyeyi Bulabilir

Bitcoin ve piyasa analisti olan David Puell‘in aktardığına göre, lider kripto para birimi Bitcoin, önümüzdeki Aralık ayının sonlarında veya 2019 yılının ilk çeyreği içerisinde beklenen dip seviyeyi kesin olarak bulabilir.

Bitcoin, 6.600 dolarlarda gezinirken yaşanana ani düşüş sonrası %35 civarı değer kaybetmiş ve 4.000 dolar ile 4.300 dolar bölgesine kadar inmişti. 4.300 dolar üzerinde sağlam direnç noktaları olduğunu belirten analist, mevcut seviyelerden daha aşağıya yaşanacak bir düşüşün, aslında kritik seviyelere ulaşabileceğini aktardı:

”Volatilite ciddi bir şekilde yükseldiğinden beri, mevcut hacim düğümlerinin ayrıntılı bir görünümüne sahip olmak mümkün değil. Direnç seviyesi de yığılma yaptı ve yaşanacak herhangi bir düşüş, yorumla belirtilerine karşı dikkatle izlenmelidir. 4.300 dolar bölgesi kütle merkezi görevi görüyor.”

Geçtiğimiz bir kaç ay ve özellikle bir kaç hafta içerisinde çok keskin bir düşüş yaşayan kripto para piyasası ve Bitcoin grafikleri, 4.000 dolar ile 6.000 dolar arasında yer yer güçlü direnç noktaları oluşturdu ve 4.000 doların altına düşüş, piyasanın zaten zar zor elde ettiği ivmenin de kaybolması ile sonuçlanabilir.

Puell’e göre ise sıradaki dip seviyesi 2.800 dolar civarlarında ki bu tüm zamanların en yüksek fiyat seviyesi olan 20.000 dolardan %85 civarı bir düşüş anlamına geliyor. Puell bunun yanı sıra böyle bir dip seviyenin ancak ve ancak Bitcoin’in satış konusunda zirve yapması, piyasanın yorgunluğu ve ayıların avantajı elden kaybetmesi ile mümkün olduğunu belirtti. Özellikle geçtiğimiz 24 saatlik süre içerisinde, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri yaşadıkları %10 ve üzeri artışla, bir çok yatırımcıya umut verdi ve vermeye de devam ediyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment