Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AMB/Lagarde: Kripto Paralar Yüksek Düzeyde Spekülatiftir

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Christine Lagarde, kripto paraların birer para birimi olmadığını vurgulayarak onları “yüksek düzeyde spekülatif varlıklar” olarak nitelendirdi.

Christine Lagarde, çarşamba günü Bloomberg’e verdiği röportajda bazı kripto paraların her ne kadar “para birimi” olarak nam salmış olsalar da para birimi olmadıklarını söyledi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı; yüksek düzeyde spekülatif olduğunu belirttiği kripto paraların zaman zaman “şüpheli” faaliyetlerde kullanılabildiğini ve çok fazla “enerji tüketimine” yol açabildiğini söyledi.

Para birimi olmayan kripto paralar ile stablecoinler arasında bir ayrım yapan Lagarde, bunlar için “Bunların regüle edilmesi ve bunlara karşılık gelen faaliyetlerin denetlenmesi gerekiyor.” dedi.

AMB’nin başkanlığını 2019’dan beri üstlenen Lagarde, bu yaz dijital euro için 24 aylık bir inceleme sürecine geçiş yapma kararı aldıklarını açıklamıştı. Lagarde, dijital merkez bankası parasına (CBDC) yönelik çalışmaların sürdüğünü söyleyerek, “Buna hazırlıklı olmalıyız.” dedi.


Görsel: Christine Lagarde (Dünya Ekonomik Forumu/lisanslıdır, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!