Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amber Baldet: Blockchain Gizlilik Sağlanmasında Tek Başına Etkili Olamaz

İnternet ve gizlilik sorunsalı tüm dünya çapında her geçen gün daha da hararetli şekilde tartışılmaya devam ederken, konuyla ilgili bir yorum da, JP Morgan Blockchain departmanı eski şefi Amber Baldet’tan geldi.

MIT’de katıldığı bir konferansta konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Baldet, Blockchain’in internetteki gizlilik sorunsalına tek başına çözüm olmasının imkansız olduğunu belirtirken, bu tarz bir inanışın doğru olmadığını da sözlerine ekledi.

Baldet, şu ifadeleri kullandı:

”Bu tarz bir inanış açıkçası çok da doğru değil. Eğer gizliliği sağlanmış bir iletişim kurmak istiyorsanız tek yapmanız gereken bunu güvenlik altına almaktır. Böylelikle hiçbir şekilde blockchain kullanımına gerek kalmaz. Bu noktada insanların istediği şey geçici bir ürün mü yoksa, değişmez bir şey mi, bunun kararın verilmesi gerekiyor.”

İnternet üzerindeki iletişimde gizliliği sağlamanın başka yolları olduğuna da değinen Baldet, Blockchain’in bu noktada nihai çözümden ziyade bir araç olduğunu ifade etti.

Konuşması boyunca Blockchain hakkında konuşan Baldet, aynı zamanda insanların kolaylık mı yoksa gizlilik mi sorusuna her zaman kolaylık olarak cevap vereceğini belirtti e bu durumun da zorluk çıkardığını ifade etti.

JP Morgan’ın başında iken şirketin Blockchain tabanlı ürünü Quorum’un gelişiminde rol oynayan Baldet, daha sonra ise JP Morgan’dan ayrılıp kendi yolculuğuna başlamıştı. Baldet, planları hakkında ise net bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment