Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İzlanda Bitcoin Madenciliği Soygunu Şüphelisi Amsterdam’da Yakalandı

Bu yılın başlarında Bitcoin madenciliği ekipmanı soygunculuğu sebebiyle aranmaya başlanan İzlandalı kaçak Stefánsson, Amsterdam polisi tarafından tutuklandı.

Düşük güvenlikli ‘açık hapishane’ Sogni’den 17 Nisan’da kaçan Stefánsson, Keflavik Uluslararası Havalimanı’ndan çalıntı bir pasaportla İsveç’e uçtu. Stefánsson Şubat ayından bu yana toplamda 2 milyon dolar değerinde bir dizi kripto madenciliği soygunu sebebiyle tutukluydu. İzlanda basını bu olayı ‘İzlanda tarihindeki en büyük ceza davalarından biri’ olarak niteledi.

Pazartesi günü polis sözcüsü Rob van der Veen tarafından doğrulanan bilgilere göre Stefánsson Pazar gecesi Amsterdam’da tutuklandı. Polis sözcüsü daha fazla detaya girmeyi reddetti ve suçlunun iadesiyle bundan itibaren savcıların ilgileneceğini belirtti.

20 Nisan’da İzlanda haber kaynağı Fréttablaðið Stefánsson’un ”yakın zamanda eve dönüp orada yargılanmayı tercih ettiğini” bildirdi. Stefánsson İsveç uçağına bindiği gün yasal olarak seyahat etme engeli olmadığını çünkü gözaltı kararının süresinin 16 Nisan’da bittiğini iddia etti.

Stefánsson iki buçuk aylık gözaltı sürecini Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyacağını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment