Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SON DAKİKA: MyEtherWallet DNS Saldırısına Uğradı, “Birkaç” Sunucu Hacklendi

En popüler kripto para cüzdanlarından olan MyEtherWallet (MEW) bugün DNS sunucularından “birkaç” tanesinin hacklendiğine ve kullanıcıların kimlik avlamak için kurulmuş bir siteye yönlendirilme riskiyle karşı karşıya kaldıklarına dair bir uyarıda bulundu.

Direkt olarak MEW tarafından yapılan bu uyarı sonrasında cüzdanın kullanıcıları Reddit gibi platformlarda konu hakkında epey yorumda bulundular. Bazı kullanıcılar ne olur ne olmaz diyerek hesaplarına giriş yapmamayı tercih ediyorlar ve MEW ekibi tarafından yapılacak açıklamaları bekliyorlar. Bazı kullanıcılar ise MEW cüzdanını offline bir şekilde çalıştırmayı ya da en azından bir siteye giriş yapıldığında SSL bağlantısının her zaman yeşil olarak gözüktüğünden emin olmayı tavsiye ediyorlar.

Bu sefer doğrudan MEW ekibi tarafından doğrulanmış olan bu hack saldırısı akıllara Ocak ayında yaşanan olayı getiriyor. Ethereum Blue (BLUE) adlı altkoinin geliştiricileri MEW’in bir DNS saldırısı yaşadığını söylemiş, insanlara MEW’i kullanmamaları yönünde tavsiye vermişti ancak BLUE geliştiricileri tarafından ortaya atılan bu iddialar MEW tarafından “aptalca birer yalan” denilerek geçiştirilmişti.

Reddit’teki en son güncellemelere bakacak olursak DNS yavaş yavaş olması gereken ISP’ye geçiş yapıyor gibi görünüyor ancak MEW ekibi tarafından hala saldırının sonlandığına ve ortada bir sorun kalmadığına yönelik bir açıklama gelmedi.

MEW’in yaşadığı bu saldırı Twitter’daki bazı kullanıcılar tarafından sertçe eleştirildi:

“Ethereum Blue bundan aylar önce böyle bir şey yaşandığını söylediğinde itibarınızı korumak için onlara yalancı demiştiniz, hatırlar mısınız? Şimdi de sizin açgözlülüğünüz yüzünden insanlar servetlerini kaybediyorlar. Aferin.”

MEW’in yaşadığı saldırının Google’ın DNS sunucularına yapıldığı da söyleniyor. MEW, yaşanan saldırıyı Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla duyurdu ve Ethereum Blue ekibi de yapılan bu açıklamaya bazı cevaplar verdi. BLUE ekibi tarafından verilen cevaplar şu şekilde:

“MEW’nin bundan haberi vardı. Bu olayı Ocak ayında insanlara duyurmuştuk. Bize tehditkar mektuplar yollayarak ve ‘aptal yalancılar’ diyerek cevap verdiler. 

Bahsettikleri ‘birkaç’ DNS sunucusu Google’ın DNS sunucuları. Tekrar sanki MEW kullanmak güvenliymiş gibi yaşanan saldırının büyük bir etkisi yokmuş gibi göstermeye çalışıyorlar. Güvenli değiller. 

Bunların hepsi yeniden olacak. MyEtherWallet kullanmayın.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment