Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amber Group 200 Milyon Dolarlık Finansman Turunun Ardından 3 Milyar Dolar Değerlemeye Ulaştı

Kripto finans sağlayıcısı Amber Group, B+ serisi finansman turunda 200 milyon dolar yatırım alarak 3 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Amber Group, 22 Şubat tarihinde yaptığı açıklamada 3 milyar dolar değerlemeye ulaştığı, Singapur’un devlet destekli yatırım şirketi Temasek Holdings tarafından yönetilen B+ serisi finansman turunu 200 milyon dolar yatırım toplayarak başarıyla tamamladığını duyurdu. Açıklamaya göre finansman turu Sequoia China, Pantera Capital, Tiger Global Management, Tru Arrow Partners ve Coinbase Ventures başta olmak üzeri diğer yatırımcıların katılımı ile gerçekleşti.

Şirket yaptığı duyuruda, finansman turundan elde ettiği yatırım ile Avrupa ve Amerika’daki kurumsal faaliyetlerini desteklemek için önemli işe alımlar yapmayı ve tüketici tarafında ise WhaleFin mobil tabanlı kripto yatırım platformunun küresel erişimini genişletmeyi planladığını belirtti.

Sequoia China’nın Ortağı Steven Ji konu ile ilgili;

Dijital varlıklar, özellikle kurumsal yatırımcılar için giderek takip edilmesi gereken daha önemli bir kategori haline geliyor.

açıklamalarında bulundu.

Amber, haziran ayında gerçekleştirdiği ve 1 milyar dolar değerlemeye ulaştığı B serisi finansman turundan bu yana değerlemesini üç kat artırdı. Eski Morgan Stanley trader’ları tarafından Hong Kong‘da kurulan şirket, şu anda yönetimi altında 5 milyar dolarlık varlığa sahip bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!