Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitpanda, Dijital Varlık Saklama Şirketi Trustology’yi Satın Aldı

Viyana merkezli kripto para borsası Bitpanda, İngiltere merkezli dijital varlık saklama şirketi Trustology’yi satın aldı. 

Bitpanda, Merkeziyetsiz Finans (DeFi) konusunda uzmanlaşmış ve ekim ayında Birleşik Krallık Mali Davranış Otoritesinden (FCA) tam kayıt kazanan Trustology‘i satın alma işlemi ile birlikte “Bitpanda Custody” olarak yeniden adlandırılacak. Bitpanda, satın alma işleminin mali detaylarını açıklamazken anlaşmaya yakın kaynaklar miktarın 8 haneli olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz mart ayında 170 milyon dolarlık B serisi finansman turunu tamamladıktan sonra Avusturya’nın ilk teknoloji Unicorn’u (değeri 1 milyar dolar üzeri genç teknoloji şirketi) olan Bitpanda, bu anlaşma ile birlikte ilk satın alımını gerçekleştirmiş oldu.

Basın açıklamasına göre Bitpanda Custody, borsanın bireysel ve kurumsal yatırımcılarının varlıklarının yanı sıra satın aldığı işletmelerdeki varlıkların da gözetimini üstlenecek.

Bitpanda CEO’su Joshua Barraclough yaptığı açıklamada;

Bitpanda Custody, müşteri tabanımıza tam kapsamlı hizmetler sunma stratejimizin bir parçasıdır. Artık FCA’e kayıtlı, kurumsal düzeyde bir saklama çözümünü önde gelen ticaret uygulama yeri ile birleştirebiliriz.

dedi.

Bitpanda, kısa bir süre önce yaklaşık 3 milyon aktif kullanıcısına sunduğu dijital varlıkların sayısını artırma planlarını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!