Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland Menkul Kıymetler Borsası (SET), Kripto Ticaretine İzin Verecek

Tayland Menkul Kıymetler Borsası (SET), kripto para piyasasıyla doğrudan ilişkili yeni bir dijital varlık borsası başlatmayı planlıyor.

Tayland Menkul Kıymetler Borsası (SET) Başkanı Pakorn Peetathawatchai 20 Şubat tarihinde Bloomberg’e verdiği röportajda, SET’in 2022’de yatırım token’ları ve kamu hizmeti token’ları gibi risk seçenekleri ekleyerek dijital varlık borsası başlatmayı planladığını söyledi.

SET çok yakında dijital varlık değişiminin gerçekleşmesini bekliyor. Yeni oluşturulacak borsa kripto para piyasasıyla alakalı olmasa dahi kripto paralarla ilişkisi bulunacak.

Dijital varlık borsası bir kripto para borsası ile entegre edilerek yatırımcıların SET’te işlem yapmadan önce kripto paralarını itibari para birimlerine dönüştürmesine olanak sağlayacak.

Güçlerini her zaman yatırım araçlarından aldıklarını belirten Peetathawatchai, kripto paraları itibari paraya dönüştürmek ve dijital varlıklarla birlikte geleneksel varlıklara da yatırım yapmak için bir kripto para borsasıyla anlaşacaklarını söyledi.

Daha öncelerde de bu planla alakalı açıklama yapan SET, kripto paralardan kaçındığını söylemişti. Sebebi ise güvenli bir borsa olarak imajına zarar verebileceği ve kara para aklamayı kolaylaştırabileceğini düşünmeleri olarak açıklanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!