Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ambrosus CEO’su Angel Versetti: Kripto Para Birimleri İçin Balon Daha Gerçekleşmedi

Ambrosus CEO’su Angel Versetti, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir röportajda kripto para birimlerinin balon olup olmadığı hakkında konuştu. Kripto para birimlerinin özellikle son haftalarda yaşadığı düşüş sonrası ‘balon’ olarak adlandırılması, bir çok topluluk üyesi tarafından bile kabul edilirken, Versetti henüz bunun için erken olduğunu vurguladı.

Kripto para birimleri özellikle düşüş yaşadığı dönemlerde ana akım medyanın radarında kaçamıyor. Bitcoin 2017 Aralık ayında 20.000 dolara vurduğunda da, balon imaları çok fazla artış göstermişti. The Independent kaynağına konuşan Versetti, değeri fazla büyütülen bazı teknolojilerin olduğunu ancak bunların balonlarla karıştırılmaması gerektiğini ifade etti:

”Hem dot-com hem de kripto para birimleri olayında yer alan kanıtlanmamış veya sürdürülemeyen iş modellerindeki aşırı değerlenmiş yeni teknoloji startup şirketleri arasında benzerlik olsa da, dot-com ve kripto para birimleri işletmelerinin sahip olduğu geniş ölçek birbiri ile kıyaslanabilir değil ve ben kripto para birimleri ile balona yakın bile olmadığımızı düşünüyorum.”

Bitcoin’in fiyatı en yüksek seviyesinden beri %80 civarında düşüş yaşadı ve 2018 yılından beri de devamlı düşüş trendinde devam etmekte. Bir kaç kere düştüğü yerden sıçramayı ve yatırımcıları heyecanlandırmayı başarsa da, yaşanan son düşüş bir çok yatırımcının pes etmesine neden oldu. Versetti ise Bitcoin fiyatlarının bir düzeltme yaşadığını ifade etti:

”Sert bir düzeltme yaşıyoruz, ancak henüz balon oluşmadı. Bütün bankacılar ve finans uzmanlarının kripto trenine atlaması, balonun henüz gelmediğinin sinyali. Ben bütün kripto para birimlerinin ve token’lerin 15-20 trilyon dolar olduğunda, bunun balon olacağını düşünüyorum.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment