Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AMD: Kripto Para Madenciliği Gelecek Planlarımıza Dahil Değil

Çip üreticisi AMD’nin kripto para madencileri tarafından büyük miktarda ekran kartı talebi sonucu son aylarda satışları canlandı.

En son mali rapora göre AMD 2017 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre %19 artış göstererek 1,22 milyar dolar gelir elde etti. Şirket bu artışın bilgisayar ve grafik bölümü sayesinde elde edildiğini söyledi.

AMD CEO’su Lisa Su, şirketin ciro açıklama haftasında kripto para madenciliği durumuna değindi ve kripto para madenciliğinin şirketin uzun vadeli kalkınma planı içinde yer almadığını belirtti.

Bununla birlikte durum ilerleyen aylardaki gidişata göre değişebilir.

Lisa Su şunları söyledi:

“Kripto paralara bağlı olarak ekran kartlarımıza yüksek talepler görüyoruz. Ancak şunu söylemek önemli, bizim gelecek planlarımızda kripto paralar yoktu. Ve biz bu durumu uzun vadeli büyüme aracı olarak görmüyoruz. Blockchain teknolojileri hakkında gelişmeleri izlemeye kesinlikle devam edeceğiz.”

Madencilik gelen işlem taleplerinin Blockchain‘e eklenmesi ile yüksek enerji gerektiren yoğun bir süreçtir. Bu işlemleri gerçekleştirme sonucunda madencilere işlem ücreti verilir.

Ekran kartlarına olan talebin çoğu Ethereum madencileri tarafından yapılmaktadır. Bitcoin madenciliği genelde sırf bu iş için üretilmiş bilgisayarlarla gerçekleştirilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment