Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

28 Temmuz: Bitcoin Yine Zirvede!

Haftanın sonuna geldik ve bu haftanın oldukça hareketli geçtiğini söyleyebiliriz. Kritik bir dönemdeyiz ve piyasanın bu denli hareketli olmasını oldukça doğal karşılıyor, incelemeye başlıyoruz.

Perşembe gününe pozitif yönde başlayan Bitcoin, kendine uygun bir yer bulmak için çalışıyor. 2600 $ sınırını aşıp ardından kısa sürede 2800 $ seviyesine gelmeyi başaran Bitcoin, 5 günün ardından 2837 $ ile rekorunu kırmayı başardı.

Çarşamba günü 2433 $ değerini gören Bitcoin, 21 Temmuz tarihinde ise 2889 $‘dan işlem görmüştü.

Bitcoin için hareketli zamanlar

1 Ağustos’un yaklaşmasıyla birlikte fiyattaki bu dalgalanmalar oldukça doğal. Bu çalkantılı süreç ise Ağustos’ta Segwit2x entegrasyonu ile son bulabilir ancak nasıl bir son bulacağı hakkında tahminde bulunmak oldukça güç.

Tarihinde ilk kez 6 Haziran’da 3000 $ seviyesini aşan Bitcoin, son günlerdeki bu hızlı yükseliş ile bugün tekrardan gün içinde %10’a yakın yükseliş gösterdi ve 3000 $ seviyesine adım adım ilerliyor.

Alternatif Kripto Paralar Düşüşte

Beklendiği üzere Bitcoin değer kazandıkça diğer kripto paralar piyasa hacimlerinin azalması ile birlikte değer kaybediyor.

24 saatlik bazda Ethereum %5, Ethereum Classic %4, Litecoin %3, Dash ise %7 değer kaybı yaşarken Bitcoin piyasa hacminin %50’sini oluşturuyor ve değer kazanmaya devam ediyor.

Gelecek hafta yaşayacağımız olaylar kripto para ekosisteminde bulunan herkesi etkileyerek ilginç ve spekülatif hareketler gözlemlememize sebep olacak…

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment