Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatları SegWit2x Sayesinde Yükseldi

Sert bir darbe alan Bitcoin, kendini topluyor!

Geçtiğimiz hafta boyunca rekor oranda bir düşüş yaşayan Bitcoin, madenciler SegWit2x‘e doğru yaklaşırken geçtiğimiz birkaç günde kendini toparlayarak fiyatını tekrar 2000 $’ın üstüne çıkarmayı başardı.

Biz bu haberi yazarken Bitcoin’in fiyatı 2,600 $ civarlarında süzülüyor. Bundan çok kısa bir süre önce yani geçtiğimiz hafta 1700 $’ı gördüğü düşünülürse bu çok ciddi bir yükseliş. Bitcoin 12 Haziranda 3000 $’ın üstüne çıkarak rekor kırmıştı. Bu rekora yine çok yaklaştı.

Bitcoin’in bu ani yükselişi, SegWit2x’in kullanımıyla bağdaştırılıyor. Birkaç gündür sitemizde paylaştığımız haberlerden de bildiğiniz üzere, madenciler arasında çekişmeli geçen bir süreç yaşanıyor. Özellikle de Bitcoin herhangi bir otoriteye bağlı olmadığı için, iki taraf arasında bir anlaşma gerçekleşmesi epey zor oldu. Ama bu çekişmelerin ilk çözüm basamağı, SegWit2x oldu.

Blokların %55’i Kazıldı

SegWit2x hafta sonu yayınlanmasının ardından, Antpool, BTTC ve Bixin gibi büyük maden havuzları tarafından kabul görmüştü. O zamandan beri açılan blokların aşağı yukarı %55’i, SegWit2x ile açılmıştır.

Eğer SegWit2x’e olan destek %80’e ulaşır ve iki gün boyunca o seviyede kalmaya başarırsa, Bitcoin’in ikiye ayrılması kesinlikle önlenecektir.

Hong-Kong tabanlı bir Bitcoin borsası olan Gatecoin’in Pazarlama Müdürü Thomas Glucksmann:

“Yatırımcılar, son zamanlarda yaşanan sorunların bir çözüme ulaşma ihtimali sayesinde heyecanlılar. Bu yüzden de fiyatlar artıyor.” açıklamasında bulundu.

Henüz Tam Bitmedi

SegWit2x’nin kullanımıyla birlikte biraz gelişme yaşanmış olsa da, bazı madencilerin Bitcoin ile ilgili sorunların henüz tam anlamıyla bitmediği konusunda uyarıyor.

Hala daha bir çok kullanıcı SegWit2x’nin kullanılması fikrine çok ılımlı değil çünkü henüz buglarla ilgili bir test yapılmadığını düşünüyorlar. Bunun yanında bazı madenciler SegWit2x’i hiçten desteklemiyorlar ve onun “hatalı bir taviz” olduğunu ve Bitcoin’in temel sorunlarını çözmediğini söylüyorlar.

Bir Bitcoin platformu olan Binary Financial’ın Yönetici Ortağı Harry Yeh:

“Şuanki fiyatlar sadece ani bir sıçrama. Yakın gelecekte birkaç sebep yüzünden piyasanın yine düştüğünü göreceğiz.” açıklamasında bulundu.

 

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment