Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Madenciler Oy Vermeye Başladı

Bitcoin madencilerinin, SegWit2x önerisi için oy kullanmaya 21 Temmuzda başlaması bekleniyordu ancak bazı maden havuzları şimdiden hangi tarafı desteklediklerini belli etmeye başladı.

Bugün itibariyle, Bitcoin’in maden gücünün %43‘ü, değişiklik için oy vermeye başladı. Bu %43’ü oluşturan maden havuzları arasında AntPool, BitClub, Bixin, BTC.com ve BitFury bulunurken, bunların arasına birkaç havuz daha katılabilir. Hash oranının %5’ini kontrol eden Slush Pool da yakın zamanda oy vereceklerini açıkladılar. Şuan itibariyle, kimin önde olduğunu söylemek pek mümkün değil.

Ancak henüz herkes oy vermiş değil. Tüm madencilerin BIP91 denen kod önergesi aracılığıyla oy kullanması gerekiyor. Geriye kalan 336 bloktan -yaklaşık 2 günlük bir süreç- %80 oranında olumlu oy çıkarsa uzun süredir önerilen SegWit aktifleştirilmiş olacak.

Erken başlanmasının sebebi büyük ihtimalle 1 Ağustostan önce SegWit’i destekleyecek bir protokol geliştirmektir.

Desteklenmeye ihtiyaç duyma sebebi, BIP148’in kullanıcı aktivasyonlu soft fork’udur. Eğer SegWit’e yeteri kadar destek çıkmazsa Bitcoin ikiye ayrılabilir.

Maden havuzları, çözdükleri blokların içine bir parça kod yerleştirerek oy kullanıyor. Kaç tane havuzun BIP91 için oy kullanmaya başladığını görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment