Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Kısa Vadede 5000 $ Olabilir

Bitcoin ekibinin ortaya attığı Segregated Witness (SegWit) her geçen gün yaklaşırken, Max Keiser, RT’nin Keiser Raporu bölümü sorumlusu, Bitcoin fiyatının 5000 $’ı göreceğini düşünüyor.

16 Haziranda BIP91 için yeterli sayıda oy toplanmıştı ve birkaç gün sonra kabul edilmişti. BIP91 önergesi, Bitcoin blockchaininin ayrılmasını ve başka bir Bitcoin olmasını önlemek adına madenciler tarafından ortaya atılmıştı.

BIP91’in yeterli oyu toplamasıyla birlikte Bitcoin’in fiyatı 1,800 $’dan 2,300 $’a çıkmıştı. Bunun ardından birkaç gün sonra BIP91 21 Temmuzda tamamen kabul edildiğinde Bitcoin fiyatı 2,300 $’dan 2,800 $‘a çıkarak beş gün içinde 1000 $ gibi bir artış yaşadı.

Bitcoin Fiyatı 5000 $’i Görecek mi?

Bitcoin’in fiyatı bir süredir güzel bir yükseliş kazandığı için yakın zamanda Keiser Bitcoin’in 5000 $’ı göreceğini söylemişti. Ama BIP91’den önce, yani ortada hala bir çözüm yokken, bazı yatırımcılar Bitcoin’in yükseliş yaşayacağına dair olan güvenlerini kaybetmişlerdi.

BIP91’a desteğin artması ve SegWit aktivasyonunun muhtemel hale gelmesiyle birlikte Keiser, 5000 $ hedefinin de daha muhtemel hale geldiğini söyledi.

“Kısa dönemde Bitcoin’in 5000 $’i görmesi hala daha mümkün çünkü Satoshi‘nin zekası her geçen gün milyonlarca kişiyi bu işe dahil ediyor.”

Şuanda tüm Bitcoin topluluğu yaklaşmakta olan SegWit’e odaklanmış durumda çünkü bu aktivasyon Bitcoin bloklarının %75’ini optimize edecek ve işlem ücretlerini çok ciddi oranda düşürecek.

Şüpheler

Tüm bu heyecana rağmen, Bitcoin muhabiri Aaron Van Wirdum, BIP91’in kabulünün illa SegWit’in de aktifleşeceği anlamına gelmediği konusuna dikkat çekiyor. SegWit’in aktif hale gelmesi için madencilerin BIP91 önergesinde hala daha oy çoğunluğunu tutmaları gerekmesinin yanında, aynı zamanda blokların içinde Bit 1 sinyali vermek zorundalar.

Bitcoin Core geliştiricilerinden Peter Todd da, Wirdum ile benzer bir konuya değindi:

“Madencilerin çoğunluğu BIP91 hakkında tekrar anlaşmalar yapmak zorunda kalabilir. Bunun sonucunda SegWit aktifleştirilemeyebilir ve uzun vadede bakıldığında bu durum çok fazla etki etmeyebilir. Çünkü şuanda madencilerin ürettiği BIP91’e uyumlu olmayan bloklar, kullanıcı düğümlerinin çoğunluğu tarafından hala daha uyumlu kabul ediliyor.

Eğer her şey yolunda gider ve SegWit aktif hale gelirse, Bitcoin fiyatı Keiser’in söylediği gibi 5000 $’ı bulabilir.

Coin Telegraph

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment