Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2017 Yılında Bitcoin İle Yaşamak Ne Kadar Pratik?

Yatırımcıların büyük bir çoğunluğu Bitcoin‘i güvenli bir liman, uzun vade yatırımı ve dijital altın olarak değerlendirmektedir. Peki 2017 yılında Bitcoin ile yaşamak ne kadar pratik?

Bitcoin, yaratıcısı Satoshi Nakamoto tarafından dijital para sistemi olarak tanımlanmıştır. Onaylanmamış işlemlerin yapıldığı Bitcoin Mempool’un temizlenmesi üzerine Bitcoin işlem ücretleri 0.5 $ ile 0.9 $ arasına düşmüştür. BIP 91 aracılığıyla aktive edilen Segregated Witness sayesinde ise işlem ücretlerinin 0.1 $ civarına düşmesi bekleniyor.

Bitcoin işlem ücretlerindeki bu önemli düşüşler, dijital para ile ürünlerin çevrimiçi ve çevrimdışı olarak satın alınmasında daha kullanışlı hale gelmesini sağlayacak.

Dünyada Bitcoin Kullanmak
Dünyada Bitcoin Kullanmak

Bitcoin Debit Kartı

Xapo ve BTCC dahil olmak üzere birçok Bitcoin hizmet sağlayıcıları debit kartı sunmaktadır. Örneğin Xapo, müşterilerin Bitcoin cüzdanları ile bağlantılı olan ön ödemeli debit kartları müşterilere kargoluyor. Xapo Visa debit kartı ile yapılan işlemler gerçek zamanlı olarak Bitcoin cüzdanından çıkarılıyor.

Bunların yanı sıra, Xapo Visa debit kartı PayPal gibi platformlarla bağlantılıdır. Bu sayede kullanıcılara dükkanlarda ve mağazalarda kolayca Bitcoin satın alıp harcama imkanı sunmaktadır. Seyahat edenler de Xapo debit kartı herhangi bir bankanın ATM’sinde kullanarak para bozdurabilir.

Bitcoin Kabul Eden Ticariler

Bazı bölgelerde, özellikle de Japonya’da birçok dükkan Bitcoin’i yasal bir ödeme yöntemi olarak kabul etmeye başladı. Japonya hükümetinin Bitcoin’i yasallaştırması, ülkenin önemli şirketlerinden olan Bic Camera’ya Bitcoin ödemelerini halka sunma imkanı verdi.

Başlarda, Bic Camera şubelerinden sadece bir yerde Bitcoin ödemesi kabul etti. Şimdi ise Japonya’da bulunan her şubesi Bitcoin kabul ediyor. Bu da Bitcoin’in benimsenmesi ve medyaya tanıtılması açısından oldukça iyimser bir sonuç.

Daha da önemlisi, Japonya’da yüz binlerce bar, restoran, kafe ve mağazalar Bitcoin’i AirREGI aracılığıyla kabul etmeye başladı. AirREGI, ülkenin en kullanışlı satış noktası (PoS) olarak geçmektedir.

Yerel yayınlarından olan Nikkei’nin Nisan ayı raporunda AirREGI geliştirme takımının Bitcoin’i 2017 yazında hayata geçirmeyi planladığını söylemişti. Geçen ayın başlarında, Coincheck International Business Developer Kagayaki Kawabata, Bitcoin.com ile yaptıkları röportajda birçok yerin çoktan AirREGI aracılığıyla Bitcoin kabul etmeye başladığını ve geri kalanların da bunu 2017 yılı boyunca takip edeceklerini açıkladı.

Kawabata:

“Diğer mağazalar da AirREGI Bitcoin ödemelerine hazırlanıyor…. Ayrıca, şu an kullanımda olan 260.000 mağazaya ek olarak, Recruit Lifestyle ile çalışarak Bitcoin kabul eden mağazaların sayısını arttıracağız.”

Bitcoin’i mağazalarda AirREGI aracılığıyla ödemek oldukça kolay hale geldi. Japonya’nın en popüler oteli olan Capsule Hotel de ödemeleri Bitcoin olarak kabul etmeye başladı.

Bitcoin ile Fatura ve Kredi Kartı Ödeme

Bölgesel Bitcoin hizmet sağlayıcılarından Coins, artık kullanıcılara elektrik, su, kira, okul harcı ve internet faturasını Bitcoin ile ödeme imkanı sunuyor. Bunun yanı sıra, kredi kartı borçları da Bitcoin ile ödenebilecek.

Coins.ph, yerel bankalarla işbirliğine gitti ve kullanıcıların ATM’den Bitcoin satın almasına ve bozdurmasına imkan sağladı.

Coin Telegraph

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment