Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Toronto’ya İlk Litecoin ATM’si açılıyor

Kripto para ATM’leri insanları dijital paralara alıştırmak için harika bir yol. Çoğu insana göre, Bitcoin veya alternatif kripto para satın almak için borsayla uğraşmak oldukça mantıksız. Böyle düşünmeleri oldukça normal, çünkü bu süreç tam bir zaman kaybı ve işleri oldukça karmaşık hale sokuyor. Neyse ki, Toronto ilk Litecoin ATM’sine kavuştu. Gelecek yıllarda ATM sayılarının da oldukça artması bekleniyor.

Kanada’nın kripto paralara bu şekilde ilgili ve ılımlı yaklaşması oldukça güzel bir haber. Ülkede, son yıllarda borsada dürüst davranılmıyordu. Daha fazla rekabet gerekiyordu ve bu ATM’lerin gelmesiyle bu da sağlanmış olacak. Toronto’daki bu makinenin uzun vadede başarılı olup olmadığını görmek oldukça ilginç olacak, özellikle de Bitcoin’in yanı sıra Litecoin’i nasıl desteklediğini düşünürsek. Bu şekilde, LTC için olan yüksek talebin de artması bekleniyor.

Toronto’daki ATM’den Litecoin Satın Almak

Daha spesifik olmak gerekirse, LocalCoinATM Toronto’da ve Büyük Toronto’da bulunan bütün makinelerini güncelledi. Kanada dolarıyla Bitcoin satın alma işlemi yapılabileceği gibi, fonksiyonellik de geliştirildi. Bunun yanı sıra, her makinede Litecoin ile işlem yapılabileceğini de söylemiştik. Bu da şirketi Toronto’da servis hizmeti veren ilk yer yapmış oldu. Gelecek aylarda piyasada daha çok rekabet görmeyi umduğumuzu söyleyebiliriz.

Şirketin ATM’lerinin olduğu her yerden müşteriler direkt olarak Litecoin satın alabilecek. Şimdilik Litecoin’i CAD’e çevirmenin bir yolu yok gibi görünüyor. Aynı zamanda, kullanıcıların satın alma işleminden önce Litecoin hesabını açmış olması gerekiyor. LTC alırken bu hesabın QR kodunun taratılması gerekiyor. Böylece transfer işleminin doğru adrese yapılmış olduğundan emin olunacak. Android ve iOS için olan mobil uygulamalarda mevcut bütün Litecoin hesapları çalışıyor olacak.

5 cihaz şu anda Litecoin satın almak için mevcut durumda ve yakında buna 6. da eklenmiş olacak. Dünya geneli düşünüldüğünde, ATM’lerin diğer alternatif kripto paraları da desteklediğini görüyoruz. Bu şekilde bakıldığında, Litecoin açık ara en popüler tercih olarak görünüyor. Ethereum, Dash ve hatta Dogecoin, şaşırtıcı olmasa da bu aralar daha az talep görüyor. Kesin olan bir şey varsa o da kripto para ATM’lerinin geleceğinin parlak olmasıdır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment