Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Blockchain Üniversitelere Giriyor

Bitcoin ve diğer kripto paraların her geçen gün daha da yaygınlaşması sayesinde, blockchain teknolojisinin iş yapmak ve güvenlik sağlamak için ne kadar elverişli olduğu da öğreniliyor. Blockchain teknolojisinin popülerliği de böylece artınca, bu konudaki uzmanlara daha önce hiç duyulmadığı kadar ihtiyaç duyuluyor. Birleşmiş Milletler (BM) bile, uluslararası yardımlar için blockchain teknolojisinin nasıl kullanılabileceğini araştırıyor.

Hal böyle olunca, üniversiteler de teknolojiye uyum sağlamak adına müfredatlarına blockchain teknolojisini eklemeye başladı. Bu üniversitelerden ilki, Lefkoşa Üniversitesi oldu. Lefkoşa Üniversitesi, üniversite harcı ödemelerini Bitcoin ile kabul ediyor ve öğrencilerine, blockchain diploması alma imkanı sunuyor.

Durum böyleyken, diğer üniversiteler de öğrencilerin üniversite harçlarını Bitcoin ile ödemesine ve blockchain dersleri almasına imkan tanımaya başladı. 

Bu uygulamaya en yakın tarihte başlayan okul ise Avrupa Yönetim ve Teknoloji Okulu oldu. Öğrenciler artık okula Bitcoin ile ödeme yapabiliyor ve okulun bir dijital paralar atölyesi var. Okulun CFO’su Georg Garlichs:

“Uzak ülkelerden gelen öğrencilerin ödemelerde çektiği sorunlar gibi etmenler yüzünden böyle bir adım atma ihtiyacı hissettik. Uzak ülkelerden gelmiş öğrencilerin ailelerinin buraya para yollaması zor olabiliyor. Yüksek işlem ücretleri ödüyorlar, teknik arızalar çıkıyor ya da ailenin yaşadığı ülkenin hükümeti, ülke parasının dışarıya çıkmasına izin vermiyor.”

Kripto paraların dünya çapındaki popülerliği arttıkça ve daha çok kabul edilmeye başlandıkça; daha çok uzmana ihtiyaç duyulacak ve okulların da bu uzman ihtiyacını kapatması gerekecek.

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment