Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerika, ‘Bazı’ Kripto Para Girişimlerine Rahatlık Tanımak İstiyor

Amerika’da kripto para regülasyonları konusunda yaşanan gelişmeler genelde otoritelerin eleştri yapmasına sebep oluyor. Birçok uzman, ABD’nin Blockchain ve kripto paralar noktasında dünyadaki rakiplerinden geride kaldığını ifade ederken, bu durumun suçlusunun da regülatör kurumlar olduğunu belirtiyor.

Ancak, tüm bu eleştrilere karşın son dönemde konu ile ilgili olarak ciddi bir çalışma yapıldığı da biliniyor. Bu çalışmaların başını çeken isim, Amerikan kanun koyucu Tom Emmer, kripto para girişimlerinin daha sağlıklı bir ortamda hayatını sürdürebilmesi için; herhangi bir koin bulundurmayan şirketlere bazı özel kurallar kaonması gerektiğini ifade ediyor.

Blockchain geliştiricileri ve Blockchain hizmetleri sunan şirketlerin faydalanması beklenen bu taslak yasada, aynı zamanda bir diğer temsilci üye Darren Soto’nun da imzasının bulunduğu ifade ediliyor.

Yine taslak teklifte etkisi olduğu ifade edilen Coin Center kurucu ortağı ve CEO’su Jerry Brito, konuyla ilgili yaptığı açıklamada her ne kadar Beyaz Saray’ın farklı meşguliyetleri olsa da, bu taslak yasanın kongreden geçmesinin muhteşem bir şey olacağını ifade etti. Brito, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Temsilci Emmer ile uzunca bir süredir birlikte çalışıyoruz ve çok ciddi bir mesafe kat ettiğimizi söyleyebilirim. Emmer’ın ekibi de çok destekleyici bir ekip ve yaklaşık 1 yıldır bunun için uğraşıyoruz. Her ne kadar meclisin şu anda farklı öncelikleri olsa da, bizler de bu yasanın geçmesini umuyoruz ve bunun için çalışacağız.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment